Entra selger skolebygg til Bærum kommune

Bærum kommune forventer å tjene inn kjøpet av Vøyenenga skole i løpet av 15 år.
TAS AV BØRSEN: Vøyenenga skole skal ikke være en del av porteføljen til Entra. | Foto: Bærum kommune
TAS AV BØRSEN: Vøyenenga skole skal ikke være en del av porteføljen til Entra. | Foto: Bærum kommune

Eiendomsselskapet Entra forlater et rimelig smalt nisjemarked når selskapet nå selger Vøyenenga Skole til Bærum kommune. Skolen, som sto ferdigstilt i 2006, ble bygget som et OPS-prosjekt (offentlig-privat-samarbeid). Bærum kommune har leid bygningsmassen og benyttet den til ungdomsskole de siste 15 årene.

Frist i høst

I henhold til leiekontrakten har Bærum kommune rett til å kjøpe eiendommen hvert 5. år etter overtakelsestidspunktet. Tidligere i høst vedtok formannskapet i Bærum kommune at kjøpsopsjonen skulle benyttes, og i siste kvartalsrapport fra Entra fremgår det an eiendommen trolig blir solgt til Bærum kommune i løpet av første kvartal 2022.

Kontrakten mellom Entra og Bærum kommune regulerer prisen for skolen ved kjøp via opsjonen. Følgende priser er definert i leiekontrakten:

  • 5 år etter overtakelsestidspunktet kr. 103 255 000
  • 10 år etter overtakelsestidspunktet kr. 97 137 500
  • 15 år etter overtakelsestidspunktet: kr. 86 912 000
  • 20 år etter overtakelsestidspunktet: kr. 63 285 000

Det betyr at et kjøp nå skal gjøres til nær 87 millioner kroner.

Lønnsom investering

En gjennomgang fra administrasjonen i Bærum kommune viser at et kjøp vil lønne seg. I dag betaler kommunen cirka 12 millioner kroner per år i leie, og kommunen forventer at leien vil øke til i snitt 14 millioner per år dersom leieforholdet forlengers i 15 nye år. Kommunenes saksbehandlere har regnet seg frem til en forventet kostnad for forvaltning, drift og vedlikehold på 5,5 millioner. I tillegg vil et kjøp utløse finansieringskostnader på rundt 2,6 millioner kroner årlig. Til sammen utgjør dette cirka 8,1 millioner per år.

«Kjøpsalternativet anses som klar mest økonomisk med en årlig nettobesparelse på cirka 6 millioner kroner sammenlignet med fortsatt leie», skriver saksbehandleren i gjennomgangen til formannskapet.

Regnestykket konkluderes med at kjøpet vil tjenes inn i løpet av 15 år. Kjøpet ble enstemmig vedtatt i formannskapet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også