Nyfosa inntar Norge sammen med norsk partner – sikter mot portefølje på 5-7 mrd.

Simon V. Ottersland i Samfunnsbygg skal lede et nytt svensk-norsk joint venture.
SJEF: Simon Venemyr Ottersland grunnla Samfunnsbygg og har gjort suksess med eget konsern, men nå blir han også daglig leder for et joint venture-selskap de eier sammen med Nyfosa. | Foto: Samfunnsbygg
SJEF: Simon Venemyr Ottersland grunnla Samfunnsbygg og har gjort suksess med eget konsern, men nå blir han også daglig leder for et joint venture-selskap de eier sammen med Nyfosa. | Foto: Samfunnsbygg

Ifølge en melding fra svenske Nyfosa har selskapet bestemt seg for å etablere seg i Norge via et joint venture sammen med det norske eiendomsselskapet Samfunnsbyggeren.

Begge selskapene eier 50 prosent hver og målet er å bygge opp en diversifisert eiendomsportefølje med fokus på norske «regionsstäder». På sikt er ambisjonen å opparbeide en portefølje på 5-7 milliarder svenske kroner.

Simon Venemyr Ottersland er grunnlegger og hovedeier i Samfunnsbyggeren, og blir daglig leder for det nye joint venture-selskapet.

– At vi nå etablerer et joint venture sammen med Nyfosa skaper svært gode forutsetninger for å bygge et industriellt eiendomsselskap i Norge. Vi kjenner menneskene i Nyfosa godt og vi deler samme syn på forretninger. Jeg tror at vi med felles krefter kommer til å få stort gjennomslag på det norske markedet, sier Simon Venemyr Ottersland i meldingen.

Nyfosa er et transaksjonsbasert eiendomsselskap med en eiendomsportefølje i Sverige og Finland verdt cirka 34,5 svenske milliarder kroner (per 30. september 2021). Fokuset ligger på kommersielle eiendommer i vekstkommuner.

«Gjennom steget inn i Norge kompletterer Nyfosa sin virksomhet som i dag bedrives i Sverige og Finland», skriver Nyfosa i meldingen.

– Vi tror at det kommer til å dukke opp interessante forretningsmuligheter i Norge og da vil vi være der. Jeg kjenner Simon Venemyr Ottersland fra lang tid tillbake og vet at han er rett person å samarbeide med i Norge. Med en plattform for forretning også i Norge skaper vi ytterligere muligheter for Nyfosa til å vokse lønnsomt, sier administrerende direktør Stina Lindh Hök i Nyfosa.

Nyfosa er notert på Stockholm-børsen og har vært det siden 2018.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også