EiendomsWatch

Derfor kjøper Asset Buyout Partners eiendom på 800 mål

Både kjøper William W. Wittusen i ABP og banksjef Hanne Nordgaard er godt fornøyd med fersk eiendomshandel på Helgeland.

HANDLER I SANDNESSJØEN: William W. Wittusen i ABP kjøper eiendom av SpareBank 1 Helgeland. | Foto: Asset Buyout Partners

Som EiendomsWatch meldte tidligere mandag har Asset Buyout Partners AS (ABP) inngått en bindende avtale med SpareBank 1 Helgeland om kjøp av eiendommen Strendene Industripark i Sandnessjøen.

I en pressemelding utdyper William W. Wittusen, daglig leder i ABP og styreleder i Helgeland Industriutvikling, hvorfor de nå kjøper eiendommen:

– Eiendommen treffer godt i ABPs strategi på Helgeland hvor vi, i likhet med våre andre regionale satsingsområder, har et evigvarende tidsperspektiv på våre investeringer og hvor vi ønsker å bidra med kapital og kompetanse for viktige industriprosjekter i regionen, sier Wittusen.

Han sier at Strendene Industripark har et betydelig utviklingspotensial for ny industriell aktivitet.

Eiendommen omfatter et tomteareal på 800.000 kvadratmeter inkludert 4500 kvadratmeter med kontor- og lagerarealer og 50 meter dypvannskai.

På den resterende delen av tomten har den Sandnessjøen-baserte masseleverandøren Aqua Rock AS en rettighet til uttak av steinmasser.

Hanne Nordgaard, administrerende direktør i SpareBank 1 Helgeland, sier i meldingen at de er  glade for å ha inngått en avtale med ABP for salg av Strendene Industripark.

– Eierskap til utviklingseiendommer i regionen ligger utenfor satsingsområdene til sparebanken, og vi er fornøyde med å lande en avtale med et selskap som satser på Helgeland og er villige til å bruke ressurser på å utvikle eiendommen og bidra til økt industriutvikling i regionen, sier hun.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch