EiendomsWatch

Forvalter mener eiendomssektoren kommer til å tjene enormt med penger

Nordiske eiendomsaksjer har falt kraftig. Forvalter Peter Norhammar mener nedturen er en veldig overreaksjon og viser til at eiendomsbransjen vil tjene «enormt med penger» i 2022.

TROR PÅ EIENDOMSAKSJER: Forvalter Peter Norhammar mener kursfallet har vært en overreaksjon. | Foto: NRP

Mens den nordiske børsindeksen OMX Nordic 120 har falt om lag 11 prosent siden toppen i november, har VINX Nordic Real Estate, eiendomsindeksen på Stockholmsbørsen, stupt 19 prosent. Nedturen siden nyttår er på rundt 13 prosent, mens markedet er ned om lag 10 prosent

Forvalter Peter Norhammar i NRP Anaxo Management og eiendomsfondet NRP Anaxo Nordic m2 karakteriserer ifølge Finansavisen fallet som en «veldig overreaksjon». Han viser til at eiendomssektoren kommer til å tjene «enormt med penger og øke sin kontantstrøm» i 2022.

– Kursfallet for eiendomsaksjene som inngår i indeksene skyldes trolig den generelle børsuroen, stigende inflasjon og varslene om renteøkninger fra den amerikanske sentralbanken, sier han.

Han mener det fundamentale bildet i sektoren fortsatt er meget bra.

– Eiendomsselskapene økte inntjeningen og resultatene i fjor, og denne utviklingen vil fortsette i år basert på de inngåtte utleieavtalene, sier Norhammar.

Mer fra EiendomsWatch

Disse eiendomsaktørene har meldt flytting fra Norge i 2022

I løpet av året har flere milliardærer flyttet ut av Norge, og noen av de er knyttet til eiendomsbransjen. Minst tolv personer tilknyttet eiendomsbransjen har flyttet ut av Norge i løpet av 2022,. For de aller fleste er det Sveits som frister mest, men noen velger Italia som sitt nye bosted.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch