Forvalter mener eiendomssektoren kommer til å tjene enormt med penger

Nordiske eiendomsaksjer har falt kraftig. Forvalter Peter Norhammar mener nedturen er en veldig overreaksjon og viser til at eiendomsbransjen vil tjene «enormt med penger» i 2022.
TROR PÅ EIENDOMSAKSJER: Forvalter Peter Norhammar mener kursfallet har vært en overreaksjon. | Foto: NRP
TROR PÅ EIENDOMSAKSJER: Forvalter Peter Norhammar mener kursfallet har vært en overreaksjon. | Foto: NRP

Mens den nordiske børsindeksen OMX Nordic 120 har falt om lag 11 prosent siden toppen i november, har VINX Nordic Real Estate, eiendomsindeksen på Stockholmsbørsen, stupt 19 prosent. Nedturen siden nyttår er på rundt 13 prosent, mens markedet er ned om lag 10 prosent

Forvalter Peter Norhammar i NRP Anaxo Management og eiendomsfondet NRP Anaxo Nordic m2 karakteriserer ifølge Finansavisen fallet som en «veldig overreaksjon». Han viser til at eiendomssektoren kommer til å tjene «enormt med penger og øke sin kontantstrøm» i 2022.

– Kursfallet for eiendomsaksjene som inngår i indeksene skyldes trolig den generelle børsuroen, stigende inflasjon og varslene om renteøkninger fra den amerikanske sentralbanken, sier han.

Han mener det fundamentale bildet i sektoren fortsatt er meget bra.

– Eiendomsselskapene økte inntjeningen og resultatene i fjor, og denne utviklingen vil fortsette i år basert på de inngåtte utleieavtalene, sier Norhammar.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også