Union vil kjøpe del av Brann Stadion for 185 millioner

Fotballklubben Brann vurderer å selge utleiedelen av sin arena som kan gjøre klubben gjeldfri og har innkalt til medlemsmøte om saken.
PÅ BEINA: I 2007 ble Sportsklubben Brann eneeier av stadionanlegget til Bergens største fotballag. Nå vurderer klubben å selge næringsdelen av Brann Stadion til Union for å få nedbetalt gjeld. | Foto: Marit Hommedal, NTB
PÅ BEINA: I 2007 ble Sportsklubben Brann eneeier av stadionanlegget til Bergens største fotballag. Nå vurderer klubben å selge næringsdelen av Brann Stadion til Union for å få nedbetalt gjeld. | Foto: Marit Hommedal, NTB
NTB

Det skriver 1.-divisjonsklubben på sitt nettsted. Møtet skal være torsdag neste uke, og et eventuelt salg vil kunne vedtas på årsmøtet 3. mars.

Ifølge Bergensavisen har Brann en langsiktig gjeld på 162 millioner kroner. Det betyr at et salg vil slette hele denne gjelden. Resten av pengene skal ifølge Brann øremerkes til utvikling av stadionanlegget.

Det er eiendomsfondet Union Core Real Estate Fund som har lagt inn budet på næringsarealet på stadion.

«Tilbudet gir Brann tilnærmet samme bruksrett som i dag, og gir klubben ca 4,5 millioner mer å rutte med i året, sammenlignet med dagens situasjon», skriver Brann.

Herrelaget rykket før jul ned til 1. divisjon etter en tung sesong og en dramatisk kvalifiseringskamp mot Jerv. Brann-ledelsen peker overfor BA på fire hovedgrunner til at den ønsker å selge: Pengene reduserer gjeld, de frigjør kapital, de reduserer Branns økonomiske risiko og det gjør at klubben kan fokusere på sport.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

ÅRET RUNDT: Thor Thoeneie forteller at han badet året rundt - uansett. Her fra Cannes under Mipim i mars. | Photo: Privat

Oslo Airport City-sjefen: – Vi arbeider med planer for utvikling og utbygging av inntil en million kvadratmeter

Thor Thoeneie mener sosial- og økonomisk bærekraft konsekvent får for lite oppmerksomhet, noe som blant annet går utover utbyggernes forutsigbarhet. – Private utbyggere sitter på all risiko, sier han.

For abonnenter