Obos-Siraj om Ukraina-initiativ: – Responsen var «ja, selvfølgelig bidrar vi»

Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj gikk i bresjen for å samle eiendomsbransjen for å støtte det humanitære arbeidet i Ukraina. – Æren må gå til alle som har bidratt, sier han. Blant de som har kastet seg på er Carl Erik Krefting.
STØTTER SOS-BARNEBYER: Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj og Carucel-eier Carl Erik Krefting er blant eiendomsaktørene som bidrar til Ukraina-hjelp. | Foto: Terje Pedersen/NTB og Håkon Mosvold Larsen/NTB
STØTTER SOS-BARNEBYER: Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj og Carucel-eier Carl Erik Krefting er blant eiendomsaktørene som bidrar til Ukraina-hjelp. | Foto: Terje Pedersen/NTB og Håkon Mosvold Larsen/NTB

Selskaper som Obos, Heimstaden, Solon Eiendom med svenske SBB som eier, Veidekke Norge, Selvaag Bolig, Selvaag Eiendom, Betonmast, Aspelin Ramm, Ragde Eiendom, Nordr, Macama, Ferd og AF Gruppen donerte tidligere i uken 52 millioner til SOS-Barnebyers nødhjelpsinnsats i Ukraina.

– Det er et stort hjerterom i norsk eiendomsbransje. Dette er vår måte å gjøre noe konkret når vi ser at uskyldige barn lider, sier Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj, som tok initiativ til hjelpeinnsatsen og i løpet av kort tid mobiliserte en rekke aktører innen eiendom. Obos bidrar selv med 17,5 millioner kroner.

Eiendomsaktører gir 52 millioner i Ukraina-hjelp 

– Æren må gå til alle som har bidratt

Siraj rapporterer om flott respons da han tok en ringerunde.

– Responsen var «ja, selvfølgelig bidrar vi» fra de første jeg ringte. Mens noen hadde andre opplegg for å hjelpe som jo også er veldig bra.

– Vi har bare gått i bresjen og fått snøballen til å rulle. Æren må gå til alle som har bidratt. Det er SOS-Barnebyer som koordinerer innsatsen, sier han.

Håper flere vil bidra

Carucel Eiendom er blant aktørene som nå støtter initiativet.

– Det var med stor glede jeg leste at sentrale eiendomsaktører tok initiativ til å gi et stort beløp til SOS-Barnebyer i Ukraina. Jeg sendte straks en SMS til Daniel i Obos for å høre hvordan Carucel kunne bidra og kort tid etter fikk jeg det vi trengte fra Daniel, sier Carl Erik Krefting, eier av Carucel, til EiendomsWatch.

– Nå må vi alle bistå et folk som er i stor nød og særlig barna trenger all hjelp og beskyttelse vi kan bidra med. Jeg håper flere i eiendomsbransjen kan bidra med innbetaling til 8380 08 73730 som merkes «ERP Ukraina».

Obos bruker sponsor-makten

Obos har også benyttet sin sponsor-makt for å markere sin holdning til krigen i Ukraina. Eiendomsselskapet er sponsor for skirennene i Drammen og Holmenkollen og gikk tidlig ut og sa at de mente de russiske utøverne ikke burde delta.

De har også markert solidaritet gjennom en stor omprofilering av logo og reklameskilt til Ukrainas farger.

– Vi har hatt god dialog med Skiforbundet i denne saken og forventet at de ville rydde opp, noe de har gjort, sier Siraj.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også