EiendomsWatch

Bane Nor Eiendom kjøper 12.000 kvadratmeter i Sandefjord

Bane Nor vant budrunden om Jotuns eiendom like ved jernbanestasjonen i Sandefjord. Prisen for eiendommen – som står på festetomt – endte på 26 millioner kroner.

KJØPT: Nederst i bildet ser man eiendommen med syv bygg som Bane Nor Eiendom nå har kjøpt. Disse ligger sentralt til i Sandefjord, tett på byens jernbane- og busstasjon. | Foto: Q4 Næringsmegling

Jotuns eiendom i Rosenvoldsgate 19 i Sandefjord i er kjøpt av Bane Nor Eiendom. Det melder sistnevnte i en pressemelding.

Eiendommen, som ligger sentralt i Sandefjord like ved byens togstasjon og rutebilstasjon, er på cirka 12.000 kvadratmeter.

– Dette er en eiendom som passet godt inn i våre planer for knutepunktutvikling i Sandefjord. Vi gleder oss til å lage forslag til planer i tett samarbeid med kommunen, for å gjøre Nybyen til et enda mer bærekraftig og attraktivt område, sier prosjektsjef Svein Olav Ellingsen i Bane Nor Eiendom i meldingen.

Jotuns avdeling Nybyen har vært brukt til kontorer, lager og laboratorium, men det er for tiden ingen leieforhold i bygningene.

Tomtegrunnen, som eies av Opplysningsvesenets Fond, er på 10.000 kvadratmeter. Festetiden går over 80 år, det vil si fra 1. desember 2014 til 1. januar 2094. Den årlige festeavgiften er halvannen million kroner. 296 kvadratmeter av tomten er eid.

Bane Nor Eiendom overtar tomten 1. mai.

Q4 Næringsmegling ved Rune Allerød har vært ansvarlig megler i salget. Før salget karakteriserte Allerød eiendommen som en typisk utviklingseiendom.

– Eiendommen er definert i kommuneplanen som «transformasjonsområde», det vil si ligger til rette for utvikling til bolig og næring, sa Allerød til EiendomsWatch.

Mer fra EiendomsWatch

Disse eiendomsaktørene har meldt flytting fra Norge i 2022

I løpet av året har flere milliardærer flyttet ut av Norge, og noen av de er knyttet til eiendomsbransjen. Minst tolv personer tilknyttet eiendomsbransjen har flyttet ut av Norge i løpet av 2022,. For de aller fleste er det Sveits som frister mest, men noen velger Italia som sitt nye bosted.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch