Obos selger prosjekt- og byggelederselskaper

Den norske boligkjempen kvitter seg med Stema Rådgivning og Byggeråd, som Sweco kjøper.
NY EIER: Administrerende direktør i Sweco Norge, Grete Aspelund, daglig leder i Stema Eivind Thoresen Skarpaas og direktør for Swecos byggdivisjon Rasmus Nord. | Foto: Sweco
NY EIER: Administrerende direktør i Sweco Norge, Grete Aspelund, daglig leder i Stema Eivind Thoresen Skarpaas og direktør for Swecos byggdivisjon Rasmus Nord. | Foto: Sweco

Tirsdag ble det klart at Obos selger Stema Rådgivning og datterselskapet Byggeråd til Sweco. Stema tilbyr tjenester innen prosjektledelse og byggeledelse, og står bak profilerte prosjekter som Nye Tøyenbadet, Økern Portal og Ocean Space Centre ved NTNU.

Ifølge en pressemelding fra kjøper eies Stema hovedsakelig av Obos Prosjekt, et heleid datterselskap av Obos BBL, med en eierandel på 81,4 prosent. De resterende aksjene er eid av fire ansatte i Stema.

– Obos Prosjekt har vært eier av Stema siden 2015. Selskapet har utviklet seg godt i denne perioden. Som følge av andre strategiske prioriteringer i Obos har vi ønsket å finne en ny god eier av Stema, noe vi mener Sweco er. Dette vil innebære nye spennende prosjekter og muligheter for Stemas ansatte, sier Morten Aagenæs, styreleder i Stema Rådgivning og Obos Prosjekt.

Ifølge Sweco har Stema dedikert kompetanse innenfor prosjekt- og byggeledelse med cirka 90 ansatte og et større antall tilknyttede konsulenter. I fjor omsatte de to selskapene for 177 millioner kroner og ifølge Byggeindustrien har Stema en margin på rundt 10 prosent.

Nettstedet skriver at de ansatte i Stema Rådgvining, Byggeråd og Sweco fikk vite om nyheten tirsdag morgen. Stema Rådgivnings administrerende direktør Eivind Thoresen Skarpaas sier han er sikker på at det vil bli bra for alle de tre selskapene.

– Obos Prosjekt har vært majoritetseier siden 2015 og de økte eierandelen ytterligere til litt over 80 prosent i 2019. I tillegg har jeg og tre andre vært partnere med mindre aksjeposter. Obos har vært fornøyde med å ha Stema Rådgivning og Byggeråd i stallen, men nå har de gjort en strategisk vurdering og funnet ut at de vil satse mer på sin kjernevirksomhet. De har vært opptatt av å finne et godt nytt hjem for Stema Rådgivning hvor vi kan utvikle oss videre. Det har vi nå fått, mener Skarpaas.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også