Trondheim Areal kjøper Trondheim Innovation Centre for nær 1 milliard

Trondheim Areal nær dobles i størrelse etter at selskapet kjøper Trondheim Innovation Center på Tyholt.
SOLGT: Trondheim Innovation Center med 29.000 kvadratmeter utleieareal er solgt til det lokale selskapet Trondheim Areal. | Foto: Koteng Eiendom / Interiørfoto.no
SOLGT: Trondheim Innovation Center med 29.000 kvadratmeter utleieareal er solgt til det lokale selskapet Trondheim Areal. | Foto: Koteng Eiendom / Interiørfoto.no

Ifølge en pressemelding fra Trondheim Areal gjennomfører selskapet en restrukturering for å nå kunne overta en av Trondheims største næringseiendommer, Trondheim Innovation Centre (TIC) i Otto Nielsens veg 12 på Tyholt.

Etter restruktureringen og kjøpet verdsettes Trondheim Areal til drøye 2, 5 milliarder, ifølge pressemeldingen

«Stort potensial»

Eiendomsverdien i transaksjonen er 975 millioner kroner. Med på kjøpet kommer 25 leietakere inkludert Nordic Semiconductors, Telenor og Cowi. De årlige leieinntektene fra eiendommen er oppgitt til å være 50 millioner kroner.

– Vi mener det var en riktig pris for en attraktiv eiendom med attraktive leietakere. Samtidig ser vi et stort potensial for å videreutvikle eiendommen, sier daglig leder Harald Mohn i Trondheim Areal i en kommentar i pressemeldingen.

Arctic Securities har vært Trondheim Areal sin rådgiver i prosessen.

Det var i desember i fjor det ble kjent at et syndikat satt sammen av Clarksson Platou Real Estate skulle selge bygget, men det er først denne uken det ble offentlig kjent hvem kjøperen er. Selskapet Trondheim Areal ble etablert i 2020. De største aksjonærene er Union Real Estate Fund II og Lerka Eiendom. Sistnevnte eies av Erik Ohr, Lars R. Kristiansen, Knut S. Olsen og Harald Mohn.

Vil skape clustere

Da Trondheim Areal ble etablert, var eiernes ønske å skape et selskap som kunne ta rollen som «den fremste tilretteleggeren for kompetansemiljøer og bedrifter i Norges teknologihovedstad».

– Skal vi tiltrekke oss kompetansemiljøene må vi legge til rette for at kompetansen kan yngle. Samlokalisering av bedrifter med komplementære forretningsformål og gjerne innenfor samme bransje kan frigjøre energi og skape synergier, sier Mohn.

Han mener kjøpet av Trondheim Innovation Center er det perfekte startskuddet for satsingen på kompetanseclustere.

– Det et fantastisk bygg på en fantastisk lokasjon med spennende leietakere. Om få år vil vi i tillegg ligge vegg i vegg med forskningssenteret Ocean Space Centre, et globalt kompetansesenter i verdensklasse innenfor havrommet. Det er en perfekt nabo for oss, sier Mohn.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også