EiendomsWatch

Brudd i byggfagmeklingen – disse bedriftene kan bli rammet av streik

16.200 arbeidstakere i byggebransjen kan bli tatt ut i streik fra tirsdag. Her er listene over alle bedriftene som blir direkte rammet.

FARE FOR STREIK: 121 ansatte i AF Gruppen er blant 16.200 arbeidstakere som er med i streikeuttaket. | Foto: Max Emanuelsson/AF Gruppen

Fellesforbundet har i dag krevd brudd i meklingen med Byggenæringens Landsforening (BNL) på Fellesoverenskomsten for byggfagene.

Mekleren har ifølge forbundet innkalt partene til tvungen mekling. Fristen for meklingen går ut mandag 4. april ved midnatt.

Fellesforbundet har varslet hvilke bedrifter som vil omfattes av en eventuell konflikt.

Varselet innebærer at 16.200 arbeidstakere i byggebransjen kan bli tatt ut i streik fra tirsdag 5. april dersom partene ikke kommer til enighet.

Varselet om plassfratredelse omfatter over 960 bedrifter. Dette gjelder både bedrifter tilsluttet BNL og bedrifter Fellesforbundet har direkteavtale med på Fellesoverenskomsten for byggfag.

Her er listen over bedrifter som blir rammet (direktebedrifter), samt NHO-bedriftene

Mer fra EiendomsWatch

Bonava får bygge 600 boliger i Bergen

Et enstemmig bystyre i Bergen har vedtatt planen som gjør det mulig for Bonava å bygge Bergensmeieriet. Prosjektet omfatter nesten like mange boliger som kommunen godkjente de to foregående årene, ifølge Bonava.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch