EiendomsWatch

Byrådet støtter PBE: Nei til omregulering på Ensjø

Byrådet i Oslo er enig med Plan- og bygningsetaten i at det ikke skal tillates etablering av treningssenter i Kolberg Motors eiendom på Ensjø.

STØTTER PBE: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og byutviklingsbyråd Hanna Marcussen (MDG) ønsker ikke omrregulering av eiendom på Ensjø. | Foto: Terje Pedersen / NTB og Heiko Junge / NTB

Plan- og bygningsetaten i Oslo har tidligere besluttet at det ikke skal åpnes for treningssenter i Kolberg Motors eiendom Ensjøveien 12D. Nå får etaten støtte fra byrådet, skriver Avisa Oslo. De viser til et brev signert byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og byutviklingsbyråd Hanna Marcussen (MDG).

– Vi ønsker at Ensjø-området skal bli ferdig utviklet med gode grøntområder og i tråd med Ensjøplanen så raskt som mulig, og da er det uheldig å gi tillatelse til nye aktiviteter i næringsbygg som planen legger opp til at skal få annen bruk, sier Marcussen til avisen.

– Slike tillatelser vil i praksis forsinke transformasjonen av Ensjø til et helhetlig bymiljø med gode grønne kvaliteter, siden grunneiere da ikke vil få insentiver til å transformere sine tomter i tråd med planen, sier Marcussen.

Sats meldte i april 2021 at de skulle åpne sitt største treningssenter i Oslo i lokalene på Ensjø. PBE ga først tillatelse til å åpne treningssenter i lokalene, men vedtaket ble trukket tilbake få dager senere da det var i strid med reguleringsplanen.

– Både Kolberg Motors og vi er forundret over kommunens saksbehandling i denne saken. I utgangspunktet mener vi at det bør være svært kurant å få innvilget en midlertidig dispensasjon for etablering av Sats, da det åpenbart kommer boligmiljøet på Ensjø til gode, sa Lillebergen til nettstedet, sa Kolberg Motors advokat Roar R. Lillebergen til EiendomsWatch i september 2021, i kjølvannet av avslaget på deres klage.

STRIDENS KJERNE: Blir det treningssenter i disse lokalene? Nei, sier PBE og byrådet i Oslo | Foto: Øystein Byberg
STRIDENS KJERNE: Blir det treningssenter i disse lokalene? Nei, sier PBE og byrådet i Oslo | Foto: Øystein Byberg

Mer fra EiendomsWatch

Disse eiendomsaktørene har meldt flytting fra Norge i 2022

I løpet av året har flere milliardærer flyttet ut av Norge, og noen av de er knyttet til eiendomsbransjen. Minst tolv personer tilknyttet eiendomsbransjen har flyttet ut av Norge i løpet av 2022,. For de aller fleste er det Sveits som frister mest, men noen velger Italia som sitt nye bosted.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch