Enighet mellom KS og Akademikerne

– Med denne avtalen sikrer Akademikerne et økonomisk resultat over frontfagets ramme, og vi fortsetter å jobbe for et bedre lønnssystem for lektorene, sier Tonje Leborg, forhandlingsleder for Akademikerne kommune.
INGEN STREIK I PLAN OG BYGG: Forhandlingene i kommunal sektor er avsluttet. Her er Akademikernes forhandlingsleder i KS-området Tonje Leborg.
INGEN STREIK I PLAN OG BYGG: Forhandlingene i kommunal sektor er avsluttet. Her er Akademikernes forhandlingsleder i KS-området Tonje Leborg.

Tirsdag ettermiddag, over 12 timer etter fristen, kom Akademikerne til enighet med KS. Dette opplyser Akademikerne i en pressemelding. I kommunal sektor forhandler Akademikerne for sine 13 medlemsforeninger og tre samarbeidsforeninger, som til sammen utgjør rundt 26 500 medlemmer.

For de fleste av Akademikernes medlemmer, bortsett fra lektorene, gjennomføres lokale kollektive forhandlinger på den enkelte arbeidsplass som vanlig utover året.

– Lokale kollektive lønnsforhandlinger gjør at arbeidsgivere kan bruke lønn for å både beholde kompetente folk og rekruttere nye høyt utdannede som kommunene trenger for å løse oppgavene til det beste for innbyggerne, sier Tonje Leborg.

! EiendomsWatch retter: I en tidligere versjon av saken skrev EiendomsWatch at enigheten i KS innebar at det ikke ble streik for ansatte i Plan- og bygningsetaten i Oslo. Dette medfører ikke riktighet. Oslo kommune er ikke en del av KS og forhandler selv med Akademikerne. Disse forhandlingene pågår forsatt.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også