Derfor er DNB-analytiker skeptisk til nordiske utleieselskaper

Analytiker Simen Mortensen i DNB Markets er positiv til flere entreprenøraksjer, men har i flere måneder vært skeptisk til nordiske utleieselskaper.
SKEPTISK: Nordiske utleieselskaper står ikke så høyt i kurs hos DNB-analytiker Simen Mortensen. | Foto: DNB
SKEPTISK: Nordiske utleieselskaper står ikke så høyt i kurs hos DNB-analytiker Simen Mortensen. | Foto: DNB

Analytiker Simen Mortensen i DNB Markets er skeptisk til nordiske utleieselskaper. Siden mars har meglerhuset hatt en såkalt undervekt-anbefaling på sektoren, noe dett fortsatt har.

– Det skyldes at verdiene på næringseiendom vil komme under press fra både stigende renter og stigende kredittpåslag, sier Mortensen til Finansavisen.

Sektoren vil på lengre sikt også påvirkes av krav om renovering og trolig også energikrav på eksisterende bygg, sier han som ytterligere begrunnelse for den negative holdningen.

Analytikeren er særlig skeptisk til høyt belånte eiendomsselskaper og eiere av eiendom med lav nominell direkteavkastning, typisk innenfor bolig og de dyreste kontorområdene, skriver avisen.

Enkelte entreprenøraksjer kan derimot stige betydelig etter betydelig fall i det siste, tror han. Blant kjøpsanbefalingene finner vi både Veidekke, Skanska og NRC Group.

– Det går bra i flere sektorer i Norge, og EUs plan om å introdusere minimumskrav til energimerking av bygg ved utleie vil skape et godt økende renoveringsmarked i de kommende årene, opplyser analytikeren.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også