Arctic Securities anbefaler kjøp av SBB og PPI

SBB-aksjen kan i verste fall stupe 70 prosent og i beste fall stige 157 prosent, tror Arctic Securities, som lander på en kjøpsanbefaling og en solid oppside fra dagens kurs. Også PPI anbefales.
FÅR KJØPSANBEFALING: Leiv Synnes leder svenske SBB. | Foto: PR / SBB
FÅR KJØPSANBEFALING: Leiv Synnes leder svenske SBB. | Foto: PR / SBB

Eiendomsselskapet SBB steg 5,7 prosent til 5,79 kroner på Stockholmsbørsen onsdag. Dagens Industri viser til en analyse fra Arctic Securities. Meglerhuset, som var en av SBBs rådgivere i forbindelse med børsnoteringen av Public Property Invest (PPI) opererer med en kjøpsanbefaling og et kursmål på 8 kroner, som tilsvarer en oppside på 40 prosent. 

Samtidig pekes det på høy risiko, med tre ulike scenarier som gir et kursintervall som svinger fra 1,70 til 14,90 svenske kroner. Men et utbytte på 1,20 kroner per aksje ligger inne i alle scenariene og fungerer ifølge meglerhuset som en kollisjonspute på nedsiden.

Det fremheves at SBB har gjennomført fem transaksjoner de siste månedene, som har en klart positiv innvirkning på balansen. 

Arctic har hatt totalt fire måneders pause i sin dekning av SBB på grunn av PPI-noteringen.

Meglerhuset har også innledet dekning av PPI med en kjøpsanbefaling og et kursmål på 19,60 kroner. Onsdagens sluttkurs på Oslo Børs var 14,83 kroner.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Photo: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo