Tollefsen blar opp 3,5 milliarder i Danmark

Ivar Tollefsen og hans Heimstaden sikrer seg nesten 1500 boliger i Danmark.
IVAR TOLLEFSEN KJØPER: Har sikret seg disse boligene i Holstebro i Danmark. | Foto: Foto: Heimstaden
IVAR TOLLEFSEN KJØPER: Har sikret seg disse boligene i Holstebro i Danmark. | Foto: Foto: Heimstaden

Ivar Tollefsen-kontrollerte Heimstaden Bostad foretar et større oppkjøp i Danmark. Det dreier seg om en portefølje på 34 eiendommer på til sammen nesten 125.000 kvadratmeter, inkludert én næringseiendom.

Totalt er det snakk om 1473 boliger.

Kjøpesummen er 2,5 milliarder danske kroner, noe som tilsvarer drøye 3,5 milliarder norske kroner.

Porteføljen består i hovedsak av rekkehus i og rundt større vekstbyer som Vejle, Herning og Holstebro på Jylland, i tillegg til to eiendommer på Fyn.

– Vi har allerede en betydelig tilstedeværelse på Jylland og på Fyn, og porteføljen utfyller derfor vår eksisterende portefølje godt med et godt styringsgrunnlag, sier Michael Byrgesen Hansen, landssjef for Heimstaden Danmark, i en pressemelding.

18 av eiendommene er eksisterende eiendommer med totalt 680 boliger, mens de resterende 16 eiendommene med totalt 793 boliger er under bygging og skal stå ferdige i løpet av de neste to årene.

Porteføljen har en estimert årlig brutto leieinntekt på 136 millioner danske kroner. Netto driftsinntekter oppgis til 108 millioner danske kroner.

– Oppkjøpet passer godt inn i strategien vår for å utvide porteføljen vår i og rundt vekstbyer, der økt tilstedeværelse muliggjør optimalisering av eiendomsdriften til fordel for våre leietakere og eiere, sier investeringsdirektør i Heimstaden, Christian Fladeland.

Selger er et investorkonsortium representert av selskapet Selmer, med blant andre Hokton, Vase, Norup & Grünberger og Selmer Gruppen som medinvestorer.

Ivar Tollefsens Fredensborg er største aksjonær i Heimstaden og sitter på 70,8 prosent av aksjene og 96,0 prosent av stemmene.

Heimstaden har en portefølje på rundt 114.000 boliger. Verdien av porteføljen er estimert til å være på om lag 185 milliarder norske kroner.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også