EiendomsWatch

Norges Varemesse endrer planer for ny bydel i Lillestrøm

Norges Varemesse har utarbeidet et nytt og oppdatert forslag til Lillestrøm NXT.

LILLESTRØM NXT: Norges Varemesse vil utvikle tomten slik at området rundt messesenteret blir en ny bydel, med tilbud både til de tilreisende som besøker messene og til Lillestrøm-borgere. | Foto: Lillestrøm NXT / LinkedIn

Norges Varemesse ønsker å skape en ny bydel på tomten rundt messesenteret, med 800-1000 nye leiligheter og 2000 nye arbeidsplasser.

– Målet vårt er å løfte både Lillestrøm og Norges Varemesse som destinasjon, og skape nye arbeidsplasser, møteplasser og et levende Lillestrøm. Her kan vi finne på noe bedre enn en grå parkeringsplass, sier administrerende direktør hos Norges Varemesse, Gunn Helen Hagen, til Romerikes Blad.

Planene innebærer at den store parkeringsplassen foran messesenteret skal fylles med boliger og næringslokaler. I den nye oppdaterte planen som ennå ikke er helt spikret, ligger også planer om en ny byscene og en mathall.

Foto: Skisse: Norges Varemesse og området rundt med ny bebyggelse. Foto: Lillestrøm NXT
Foto: Skisse: Norges Varemesse og området rundt med ny bebyggelse. Foto: Lillestrøm NXT

– Det vil fortsatt være parkeringsplasser hos oss, fordi vi vet at folk gjerne kommer langveis fra, og ikke alle bor nært kollektivknutepunkt. Vi ønsker parkeringshus både på østsiden og vestsiden av hallene, sier Hagen til RB.

Hun forteller til avisa at hun håper de endelige planene kommer opp til politisk behandling i kommunen våren 2022.

Mer fra EiendomsWatch

Bonava får bygge 600 boliger i Bergen

Et enstemmig bystyre i Bergen har vedtatt planen som gjør det mulig for Bonava å bygge Bergensmeieriet. Prosjektet omfatter nesten like mange boliger som kommunen godkjente de to foregående årene, ifølge Bonava.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch