EiendomsWatch

Leieprisen steg med 1,9 prosent i andre kvartal

Eiendom Norges måling av utleieprisene i Norges største byer øker, og det med raskere fart enn på samme tid i fjor.

TROR ETTERSPØRSELSVEKST: Administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen, venter at etterspørselen etter leiebolig vil øke ettersom smitteverntiltakene reduseres. | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Leieprisene i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger, inkludert Sandnes, steg med 1,9 prosent i andre kvartal. Det kommer frem i siste oppdatering fra Eiendom Norges utleieboligprisstatistikk.

– Utleieboligprisene stiger igjen etter en svakere utvikling, spesielt i Oslo i kjølvannet av korona-pandemien. Mens leieprisene steg i Oslo med 1,9 prosent, fikk Bergen og Stavanger og Sandnes en sterk oppgang på 3,1 og 2,7 prosent i andre kvartal. I Trondheim var utviklingen i leieprisene svak med en oppgang på 0,3 prosent, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen, i en kommentar til tallene.

– Markedet for boligutleie er tilbake etter at koronapandemien endret takten i utleiemarkedet gjennom 2020, da mange leietagere, typisk studenter og arbeidsinnvandrere reiste hjem. Mange av smittevernstiltakene mot covid-19 ble opphevet mot slutten av andre kvartal i 2021, og så lenge det ikke kommer nye strenge tiltak tror vi etterspørselen etter leiebolig vil øke fremover, sier han.

Ifølge tallene fra Eiendom Norge har det vært sterkest leieprisutvikling det siste året i Stavanger og Sandnes. I dette området har leieprisene økt med 6,9 prosent det siste året. Bergen og Trondheim har henholdsvis en prisvekst på 3,6 og 3,2 prosent det siste årets. Mens Oslo har den svakeste utviklingen med en oppgang 0,8 prosent.

Antall boliger til leie på FINN.no i de store byene ved utgangen av andre kvartal i 2021 er 3581. Av disse er 2001 i Oslo, 573 i Bergen, 597 i Trondheim og 410 i Stavanger/Sandnes.

- Det var markant færre boliger til leie i Oslo, Bergen og Stavanger og Sandnes ved inngangen til sommeren 2021. I Trondheim derimot var det betydelig flere boliger til leie. Utviklingen på tilbudssiden korresponderer altså godt med utviklingen i leieprisene i de ulike byene, sier Lauridsen.

Mer fra EiendomsWatch

Flere tilbake på hjemmekontor

Høsten ser ut til å trekke flere tilbake til hjemmekontor. Fra juni er andelen som svarer at de primært jobber fra hjemmekontor doblet.

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch