Blandede utslag i leiemarkedet i august

Leieprisene for enroms faller i Oslo. Det samme gjør prisene for 2-roms i Bergen og Stavanger. Men eller er det mange segmenter som øker i pris.
Foto: Knut Neerland
Foto: Knut Neerland

Det kostet i gjennomsnitt 9788 kroner å leie en 1-roms leilighet i Oslo i august, dette er en nedgang på 5,4 prosent fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 2,4 prosent.

Det viser ny statistikk fra Utleiemegleren. Ifølge en pressemelding fra selskapet kostet en 2-roms i hovedstaden i gjennomsnitt 13.737 kroner. Dette skal tilsvare en oppgang på 2,9 prosent fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i gjennomsnitt 17.012 kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 3,4 prosent. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 4 prosent.

– Vi opplever at leieprisene er gode og stabile i Olso-området, med størst etterspørsel etter 3 og 4-roms leiligheter. Her får vi flere henvendelser fra gode leietakere og prisene er høyere enn i fjor. Det er enklere å leie ut boliger som er ledige litt frem i tid, fremfor de som er ledig omgående, sier regionssjef Siri Anne Bernum Halck i Utleiemegleren i pressemeldingen.

Nedgang i Bergen

En 2-roms i Bergen kostet i gjennomsnitt 10.885 kroner å leie i august. Dette skal være en nedgang på 5,5 prosent fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 6 prosent.

En 3-roms leilighet i Bergen kostet i august i gjennomsnitt 13.653 kroner å leie. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 1,2 prosent. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 0,2 prosent.

– Det vi har mest respons på for tiden er nyere leiligheter med bra standard og sentral beliggenhet. Vi har også hatt økt etterspørsel etter eneboliger den siste tiden. Fra høysesongen i juni og juli har utbudet av annonserte leieboliger på finn.no i Bergen blitt redusert med 34 prosent, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove i meldingen.

Opp og ned i Trondheim

I Trondheim kostet en 2-roms i gjennomsnitt 11.332 kroner i august, som er en oppgang på 2,6 prosent fra måneden tidligere, og en oppgang på 3,2 prosent sett mot samme måned i 2020.

En 3-roms kostet i gjennomsnitt kroner 14.096, som er en nedgang på 2 prosent siden forrige måned, og en nedgang på 0,4 prosent sammenliknet med 2020.

Laveste ledighet i Stavanger på mange år

Det kostet i gjennomsnitt 9733 kroner å leie en 2-roms leilighet i Stavanger i august. Dette er en nedgang på 7,6 prosent fra juli, og en nedgang på 7,7% sammenliknet med 2020.

En 3-roms kostet i gjennomsnitt 13.982,- kroner i august, dette er en oppgang på 3,2 prosent sett mot forrige måned og en oppgang på 10,7 prosent sammenliknet med samme måned i fjor.

– Antall ledige boliger i Stavanger på Finn.no teller i dag 331 boliger. Dette er det laveste antall ledige boliger på mange år, og vi må helt tilbake til 2012/13 for å se tilsvarende lav ledighet i leiemarkedet i Stavanger, sier daglig leder Eirik Hauge ved Utleiemegleren Stavanger.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også