Baard Schumann går på dagen fra stillingen som konsernsjef i Nordr

Baard Schumann forlater stillingen som konsernsjef for Nordr med umiddelbar virkning. Avgangen omtales som et resultat av ulikt syn på strategien for selskapet.
Foto: Nordr
Foto: Nordr

Det melder Nordr i en pressemelding mandag formiddag.

– Over tid har vi erfart at styret og Schumann har et ulikt syn på hvordan virksomheten skal drives. Vi har stor respekt for Baard sin kompetanse innenfor boligutvikling, men siden vi ikke har lykkes med å finne en omforent strategi for selskapet, forlater han sin stilling, sier styreleder Andreas S. Oulie i Nordr i pressemeldingen.

– Nordr har kommet langt på bare ett år og etablert seg som en solid og anerkjent aktør både i Norge og Sverige. Baard har gjort en god jobb for selskapet i året som har gått og vi ønsker ham lykke til videre med nye utfordringer, fortsetter Oulie.

I samtale med EiendomsWatch ønsker styrelederen ikke å utdype hva uenigheten i strategi innebærer. Oulie ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer utover det som står i pressemeldingen fra selskapet.

– Det har vært arbeidsomt, spennende og givende å ta Nordr fra en ide til det konsernet vi i dag ser. Jeg ønsker selskapet og de ansatte lykke til videre når jeg i dag trer tilbake fra stillingen som konsernsjef i Nordr, sier Baard Schumann i en kommentar i samme melding.

Schumann fratrer sin stilling som konsernsjef med umiddelbar virkning. Styret har konstituert Pål Aglen, administrerende direktør i Nordr Norge, i stillingen, og starter arbeidet med å finne en ny konsernsjef i Nordr.

Forrige uke fylte Nordr ett år, og det var en offensiv Schumann som i den forbindelse fortalte om fremtidsplanene til selskapet. I løpet av selskapets første år har det startet byggingeng av 1443 boliger. 1760 boliger er solgt.

Nordr fyller ett år: – Vi er opportunistiske med tanke på nye næringseiendommer 

I 2018 gikk Schumann fra sin topplederstilling som administrerende direktør i Selvaag Bolig. Da selskapet offentliggjorde avgangen var det uklart hvorfor han gikk så brått.

Nordr Eiendom har totalt 18.800 leiligheter under utvikling i Norge og Sverige. I alt jobber det 180 ansatte i selskapet i Norge og Sverige. Nordr eies av et konsortium bestående av Fredensborg, Fredensborg Bolig, Norwegian Property og Union Real Estate Fund III Holding. Selskapet har kontor i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger i Norge og i Stockholm, Gøteborg og Malmø i Sverige.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også