JM skrinlegger bygging av 650 leiligheter dersom Plan og bygg får gjennomslag

Både Oslo kommune og JM ønsker boliger på den 40 mål store tomta i Karihaugveien 22, en snau kilometer fra Furuset t-banestasjon. Men etter ti år med planlegging har det fortsatt ikke skjedd noe.
VIL IKKE BYGGE NÆRINGSEIENDOM: Direktør Hilde Vatne i JM mener Karihaugveien 22 ikke egner seg for næringsbygg. | Foto: JM
VIL IKKE BYGGE NÆRINGSEIENDOM: Direktør Hilde Vatne i JM mener Karihaugveien 22 ikke egner seg for næringsbygg. | Foto: JM

Det er ti år siden Oslo kommune fant ut at de ønsket boliger på tomta som trolig har huset en gammel revefarm. I 2014 ble områdeplanen sendt til politisk behandling, og JM kom inn i prosjektet året etter. Dette forteller Avisa Oslo. Utbygger antok det var snakk om små detaljer som gjensto før de kunne sette spaden i jorda.

JM ønsker å bygge 650 leiligheter i bygg på fem til åtte etasjer, og har også satt av plass til barnehage, grøntområder, seniorsenter, kafé og dagligvarebutikk.

Men – eiendommen ligger nær E6. For å redusere støyproblemene knyttet til motorveien har JM planlagt glassvegger. Plan- og bygningsetaten (PBE) har derimot fremmet et alternativ forslag for tomta: de vil ha næringsbygg langs E6 i stedet for boliger, og har derfore fjernet rundt 20 prosent av boligene.

PBE viser til at deres alternativ er foreslått slik for å sørge for et planforslag uten innsigelser, og for å sikre at det ikke bygges boliger som ikke får gode nok bokvaliteter.

Direktør Hilde Vatne i JM Norge er klar på at de trekker seg fra prosjektet om kommunen får gjennomslag for sin plan, og viser til at dette ikke er et attraktivt område for næringsbygg.

Saken skal opp til behandling i bystyret senere i høst.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også