Fredrikstad: Fremskynder byggestart etter knallsalg

Scala Eiendom fremskynder prosjekt på Værste i Fredrikstad da leilighetssalget har gått raskere enn ventet. I første etasje flytter Coop Obs og Elkjøp inn.
SUKSESS PÅ VÆRSTE: Salget går unna i Scala Eiendoms prosjekt i Fredrikstad. | Foto: Scala Eiendom
SUKSESS PÅ VÆRSTE: Salget går unna i Scala Eiendoms prosjekt i Fredrikstad. | Foto: Scala Eiendom

Tre måneder etter at Scala Eiendom startet salget på det nye boligprosjektet Byhaven på Værste i Fredrikstad, er salgsmålet nådd.

Byggestart har blitt fremskyndet som følge av dette. Ifølge selskapet har leilighetssalget har gått over all forventning.

Det ble i første salgstrinn lagt ut 103 leiligheter for salg og i andre salgstrinn ble det lagt ut ytterligere 60. Salgsmålet var 84 leiligheter og det er nå solgt nesten 90 leiligheter.

Fra 2,5 til 22 millioner

Prosjektleder Magnus Fredriksen er strålende fornøyd og sier på Scala Eiendoms nettsider at dette ikke bare er leiligheter og senter som skal bygges, men at det også handler om byutvikling.

Det skal bygges både nytt senter, leiligheter og ny promenade med sentrumsbutikker.

Leiligheter svinger fra 36 til 200 kvadratmeter, mens prisene strekker seg fra 2,5 millioner til 22 millioner kroner.

«Dette gjør at man treffer flere kjøpegrupper og har resultert i en yngre målgruppe kjøpere enn det man er vant til ved mange andre prosjekter», heter det.

Coop Obs og Elkjøp inn

Senteret som skal bygges skal ligge i første etasje, og blir under selve boligdelen. Det er flere store aktører som flytter inn, blant annet Coop Obs og Elkjøp.

Rundt 60 prosent av senteret er leid ut.

«Det har alltid vært en klar plan fra start på hvilke bransjer som man ønsker å ha inn, basert på hva man tror Fredrikstad trenger. Butikkmiksen blir en god blanding av kjente og nye aktører for å tiltrekke mennesker til stedet. Om ikke så lenge, håper Scala å avsløre en stor ny aktør som skal inn», skriver Scala Eiendom.

Målet for prosjektet er ferdigstillelse ved årsskiftet 2023/2024.

Det er Griff arkitektur som står for arkitekturen og Radius design som står for interiøret.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også