Nye klimamål: Heimstaden skal investere 5 milliarder

Heimstaden Bostad setter nye mål for å begrense den globale oppvarmingen til 1,5 °C. Det skal investeres fem milliarder kroner å for å redusere klimagassutslippene.
HÅRETE MÅL: Katarina Skalare, bærekraftsdirektør i Heimstaden, skal bidra til store kutt i selskapets klimagassutslipp. | Foto: Heimstaden
HÅRETE MÅL: Katarina Skalare, bærekraftsdirektør i Heimstaden, skal bidra til store kutt i selskapets klimagassutslipp. | Foto: Heimstaden

Heimstaden ABs datterselskap, Heimstaden Bostad, har satt nye mål for bærekraft og skal ifølge en pressemelding investere 5 milliarder svenske kroner, som tilsvarer like mange norske kroner, for å redusere selskapets klimagassutslipp med minst 46 prosent innen 2030.

Det skal skje i tråd med Paris-avtalen som har som mål å begrense global oppvarming til 1,5 °C.

Heimstaden Bostad har forpliktet seg til Science Based Targets-initiativet (SBTi). Etter en grundig intern prosess og gjennomgang av de operative og økonomiske konsekvensene av å øke ambisjonene, har selskapet valgt å kunngjøre nye klimamål:

  • Redusere klimagassutslipp (GHG) med minst 46 prosent innen 2030 (omfang 1 og 2).
  • Redusere mengden kjøpt energi med 2 prosent i gjennomsnitt per år frem til 2025.
  • Kreve at leverandører som dekker 70 prosent av omfang 3-utslipp setter vitenskapsbaserte mål innen 2025.

De nye målene skal supplere selskapets eksisterende mål for bærekraft.

– Jeg er stolt av å jobbe i et selskap som anerkjenner alvoret med klimaendringene og som er villig til å gjøre de nødvendige investeringene for å nå ambisiøse mål. Det harde arbeidet starter nå, og vi må levere på disse målene ved å involvere hele organisasjonen, partnerne og kundene våre, sier Katarina Skalare, bærekraftsdirektør i Heimstaden.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også