EiendomsWatch

Byggmesterforbundet: – Jeg synes Moelven er litt grådig

Stigende trelastpriser ga trevareprodusenten Moelven rekordresultat i første halvår. Byggmesterforbundet anklager Moelven for å utnytte sin markedsmakt.

KRITISERER MOELVEN: Administrerende direktør Knut Strand Jacobsen i Byggmesterforbundet mener Moelven utnytter sin dominante posisjon. | Foto: Byggmesterforbundet

– Jeg synes Moelven er litt grådig når vi ser selskapets siste resultat, og i alle fall i sammenheng med de prisøkninger bedriften forestår. Det sier seg selv at de utnytter sin dominante posisjon og tar pengene fra håndverkernes lommer, som ikke kan ta ut prisveksten i markedet, sier administrerende direktør Knut Strand Jacobsen i Byggmesterforbundet til Dagens Næringsliv.

Moelven økte sitt overskudd før skatt med over 455 prosent i første halvår til en drøy milliard kroner. Samtidig har trelastprisene steget 130 prosent de siste tolv månedene.

Selskapet avviser kritikken.

– Vi ser tydelig at tømmerprisene har økt. Samlet har vi aldri hatt så høye priser som nå, og det er gledelig at verdikjeden styrker seg inn i det grønne skiftet, sier kommunikasjonsdirektør Magne Vikøren i Moelven i en epost.

Også ledelsen i Moelven avfeier kritikken.

– Vi konkurrerer i et internasjonalt marked med internasjonale priser, sier Vikøren.

Han mener hele verdikjeden over tid vil tjene på den sterke interessen for trevarer.

Mer fra EiendomsWatch

Bonava får bygge 600 boliger i Bergen

Et enstemmig bystyre i Bergen har vedtatt planen som gjør det mulig for Bonava å bygge Bergensmeieriet. Prosjektet omfatter nesten like mange boliger som kommunen godkjente de to foregående årene, ifølge Bonava.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch