EiendomsWatch

Byggmesterforbundet: – Jeg synes Moelven er litt grådig

Stigende trelastpriser ga trevareprodusenten Moelven rekordresultat i første halvår. Byggmesterforbundet anklager Moelven for å utnytte sin markedsmakt.

KRITISERER MOELVEN: Administrerende direktør Knut Strand Jacobsen i Byggmesterforbundet mener Moelven utnytter sin dominante posisjon. | Foto: Byggmesterforbundet

– Jeg synes Moelven er litt grådig når vi ser selskapets siste resultat, og i alle fall i sammenheng med de prisøkninger bedriften forestår. Det sier seg selv at de utnytter sin dominante posisjon og tar pengene fra håndverkernes lommer, som ikke kan ta ut prisveksten i markedet, sier administrerende direktør Knut Strand Jacobsen i Byggmesterforbundet til Dagens Næringsliv.

Moelven økte sitt overskudd før skatt med over 455 prosent i første halvår til en drøy milliard kroner. Samtidig har trelastprisene steget 130 prosent de siste tolv månedene.

Selskapet avviser kritikken.

– Vi ser tydelig at tømmerprisene har økt. Samlet har vi aldri hatt så høye priser som nå, og det er gledelig at verdikjeden styrker seg inn i det grønne skiftet, sier kommunikasjonsdirektør Magne Vikøren i Moelven i en epost.

Også ledelsen i Moelven avfeier kritikken.

– Vi konkurrerer i et internasjonalt marked med internasjonale priser, sier Vikøren.

Han mener hele verdikjeden over tid vil tjene på den sterke interessen for trevarer.

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch