Byggmesterforbundet: – Jeg synes Moelven er litt grådig

Stigende trelastpriser ga trevareprodusenten Moelven rekordresultat i første halvår. Byggmesterforbundet anklager Moelven for å utnytte sin markedsmakt.
KRITISERER MOELVEN: Administrerende direktør Knut Strand Jacobsen i Byggmesterforbundet mener Moelven utnytter sin dominante posisjon. | Foto: Byggmesterforbundet
KRITISERER MOELVEN: Administrerende direktør Knut Strand Jacobsen i Byggmesterforbundet mener Moelven utnytter sin dominante posisjon. | Foto: Byggmesterforbundet
NTB

– Jeg synes Moelven er litt grådig når vi ser selskapets siste resultat, og i alle fall i sammenheng med de prisøkninger bedriften forestår. Det sier seg selv at de utnytter sin dominante posisjon og tar pengene fra håndverkernes lommer, som ikke kan ta ut prisveksten i markedet, sier administrerende direktør Knut Strand Jacobsen i Byggmesterforbundet til Dagens Næringsliv.

Moelven økte sitt overskudd før skatt med over 455 prosent i første halvår til en drøy milliard kroner. Samtidig har trelastprisene steget 130 prosent de siste tolv månedene.

Selskapet avviser kritikken.

– Vi ser tydelig at tømmerprisene har økt. Samlet har vi aldri hatt så høye priser som nå, og det er gledelig at verdikjeden styrker seg inn i det grønne skiftet, sier kommunikasjonsdirektør Magne Vikøren i Moelven i en epost.

Også ledelsen i Moelven avfeier kritikken.

– Vi konkurrerer i et internasjonalt marked med internasjonale priser, sier Vikøren.

Han mener hele verdikjeden over tid vil tjene på den sterke interessen for trevarer.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

HAR GÅTT BORT: Advokat Pål Martin Sand. | Foto: Dæhlin Sand Advokatfirma

Pål Martin Sand er død