Tidligere regiondirektør i Bonava skal utvikle nytt nabolag i Bergen

Det gamle verftsområdet på Laksevåg i Bergen står foran en spennende transformasjonsprosess. Nå er Andreas Hovden ansatt for å lede utviklingen av området.
NY JOBB: Andreas Hovden går fra stillingen som regionsdirektør i Bonava til administrerende direktør for Marin Eiendomsutvikling | Foto: Marin Eiendomsutvikling
NY JOBB: Andreas Hovden går fra stillingen som regionsdirektør i Bonava til administrerende direktør for Marin Eiendomsutvikling | Foto: Marin Eiendomsutvikling

Andreas Hovden går fra stillingen som regiondirektør for Bonava til administrerende direktør for Marin Eiendomsutvikling. Han får dermed hovedansvaret for å utvikle et nytt nabolag av det gamle verftsområdet på Laksevåg i Bergen. Dette opplyser Marin Eiendomsutvikling i en pressemelding.

Hovden som har mastergrad i eiendomsutvikling og -forvaltning fra NTNU, har erfaring som prosjektleder for Forsvarsbygg, samt regionsjef for NCC og Bonava. Nå er han klar for å skape et nytt nabolag på Laksevåg som toppleder i Marin Eiendomsutvikling.

– De mulighetene som ligger i dette området kan ikke overdrives. Det gamle verftsområdet på Laksevåg er kanskje det mest spennende byutviklingsområdet i Bergen, sier Andreas Hovden. 

1000 nye boliger på gammel verftstomt

Han tok nylig over som administrerende direktør for Marin Eiendomsutvikling som eier og er ansvarlig for utviklingen av det cirka 130 mål store verftsområdet på Laksevåg. Hovden erstatter Asbjørn Algrøy som vil fortsette som rådgiver i selskapet. 

– Da denne muligheten dukket opp var jeg først litt i tvil. Jeg hadde det godt der jeg var. Men etter å ha besøkt det gamle verftsområdet på Laksevåg var det jeg hadde av tvil blitt til begeistring. Utviklingen av havneområdet på Laksevåg er en sjelden mulighet til å være med å utvikle en helt ny, pulserende, bydel med både bolig, næring og kultur. Jeg kunne ikke si nei, sier Hovden. 

Planene for det historiske verftsområdet inneholder over 1000 nye boliger, flere tusen arbeidsplasser, hotell, kultur, kanaler, badestrender og mathall. Mye skal bygges nytt, men svært mye av den eldre bebyggelsen skal også tas vare på.

Et område med særpreg og sjel

– Kombinasjonen av nytt og gammelt er det som gir området særpreg og sjel. Vi skal skape en ny bydel hvor verftsområdets flere hundre år lange historie tas vare på. Laksevåg vil gå fra å være en litt glemt del av Bergen til å bli en av byens mest attraktive bydeler, sier Hovden. 

Planprogrammet for den nye reguleringsplanen ble vedtatt av Byrådet i januar 2018, og det jobbes nå med forslag til ny reguleringsplan for området. Når første spadetak kan tas er usikkert, men målsetningen er å være i gang i løpet av en tre til fireårsperiode. 
– Dette er et langsiktig arbeid som vil pågå over mange år. Vi gleder oss veldig til å komme i gang, sier Hovden. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også