Strid rundt utbygging rundt stasjon i Asker

Bane Nors planer om å bygge blokkleiligheter rundt Hvalstad stasjon i Asker har skapt strid. – De bygger en drabantby. Det blir som Stovner, sier en av kritikerne.
HVALSTAD STASJON: Bane Nors utbyggingsplaner vekker strid. | Foto: Njål Svingheim/Bane Nor
HVALSTAD STASJON: Bane Nors utbyggingsplaner vekker strid. | Foto: Njål Svingheim/Bane Nor

Bane Nor Eiendom ønsker å bygge blokkleiligheter rundt Hvalstad stasjon i Asker. Ifølge Budstikka er planen å bygge 70-80 boliger, men det er strid om planene. Kritikken er blant annet knyttet til høyder og volum mot den gamle bebyggelsen.

– Jeg er helt imot. Bane Nor Eiendom ødelegger området. De bygger en drabantby. Det blir som Stovner, sier Morten Hvalstad.

Stasjonsbygningen fra 1915 og pakkhuset utgjør det historiske midtpunktet på Hvalstad.

– Planen privatiserer og raserer stasjonsområdet. Det må sikres åpenhet rundt stasjonsbygningene for å ivareta stedets identitet og bevaring av kulturminner, sier André Vogt, Hvalstad Vels talsperson for plan- og byggesaker.

Vellet krever å bli intervjuet om det arkitektoniske, stilmessige uttrykket og stedstilpasningen.

Jacob Aars-Rynning, prosjektsjef i Bane Nor Eiendom sier til avisen at de ønsker å strekke seg så langt som mulig for å imøtekomme ønsker og innspill.

– Men det er selvsagt en balansegang. Vi kan jo ikke trylle, sier Aars-Rynning.

Formannskapet vedtok i et møte 4. maii et forslag til detaljregulering for Hvalstad stasjon som ble lagt ut på offentlig ettersyn. Frist for uttalelse ble satt til 25. juni.

Les mer om prosjektet på Asker kommunes hjemmesider.

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

ÅRET RUNDT: Thor Thoeneie forteller at han badet året rundt - uansett. Her fra Cannes under Mipim i mars. | Foto: Privat

Oslo Airport City-sjefen: – Vi arbeider med planer for utvikling og utbygging av inntil en million kvadratmeter

Thor Thoeneie mener sosial- og økonomisk bærekraft konsekvent får for lite oppmerksomhet, noe som blant annet går utover utbyggernes forutsigbarhet. – Private utbyggere sitter på all risiko, sier han.

For abonnenter

Les også