Selvaag har solgt boliger for 3,1 milliarder i år - men roligere tredje kvartal

Selvaag Bolig har økt salget med 13 prosent i år. – Boligsalget har vært roligere i tredje kvartal, sier administrerende direktør Sverre Molvik.
GODT FORNØYD: Selvaag Bolig-direktør Sverre Molvik rapporterer om godt salg i flere prosjekter. | Foto: Selvaag Bolig
GODT FORNØYD: Selvaag Bolig-direktør Sverre Molvik rapporterer om godt salg i flere prosjekter. | Foto: Selvaag Bolig

Selvaag Bolig har solgt 601 boliger for 3,1 milliarder kroner hittil i år. I tredje kvartal var antallet 147 boliger for 731 millioner kroner

Justert for Selvaag Boligs andel i samarbeidsprosjekter er salget hittil i år 13 prosent høyere enn i samme periode i fjor.

– Boligsalget har som forventet vært roligere i tredje kvartal. Dette skyldes blant annet at sommersalget var mer normalt enn det vi har sett de siste årene, og varslete renteøkninger. Vi har likevel solgt godt i flere prosjekter og lykkes derfor med å igangsette bygging av 148 boliger, sier administrerende direktør Sverre Molvik i en pressemelding.

Han sier at selskapet forventer at boligmarkedet vil være normalt godt fremover og at etterspørselen og prisutviklingen vil være god i Selvaag Boligs satsningsområder.

– Vi tror også at Stor-Oslo-markedet på sikt vil oppleve et nytt pris- og etterspørselspress fordi det bygges for lite Oslo i kommune. I fjerde kvartal har vi salgsstart på vårt første Plussbolig-prosjekt i Trondheim. Det er mange forhåndsinteressenter og vi forventer godt salg der, sier Molvik.

Nettosalget, det vil si salg justert for Selvaag Boligs andel i samarbeidsprosjekter, endte på 125 boliger for 634 millioner kroner i tredje kvartal. Hittil i år er nettosalget 545 boliger for til sammen 2753 millioner kroner.

Det ble igangsatt bygging av 148 boliger, ferdigstilt 318 boliger, og overlevert 314 boliger til kjøper.

Per 30. september hadde Selvaag Bolig 1201 boliger under bygging og 16 ferdigstilte boliger som ikke var solgt.

Hittil i år har Selvaag Bolig igangsatt bygging av 424 boliger, ferdigstilt 533 boliger og overlevert 570 boliger til kjøper.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

HAR GÅTT BORT: Advokat Pål Martin Sand. | Foto: Dæhlin Sand Advokatfirma

Pål Martin Sand er død