EiendomsWatch

Vil bygge 200 studentboliger utslippsfritt ved Akerselva

SiO søker nå om rammetillatelse for byggingen av det første utslippsfrie studentboligprosjektet i Oslo.

SENTRALT: Det er kort vei til det meste fra Brenneriveien 11, rett ved Akerselva, Grünerløkka og Oslo sentrum. | Foto: A-lab

Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) skal bygge 200 nye studentboliger i Brenneriveien 11 på Grünerløkka, og opplyser onsdag at de denne uken sender rammesøknaden for prosjektet.

– Dette blir den første helt utslippsfrie byggeplassen for studentboliger i Oslo, og så langt vi vet også i Norge. SiO er en stor boligaktør, og vi håper prosjektet vil bidra til verdifull erfaring, sier administrerende direktør Andreas Eskelund i SiO.

Brenneriveien 11 vil bestå av fellesfunksjoner og næringslokaler i første etasje og cirka 200 studentboliger i 2. til 6. etasje. Totalt areal er beregnet til nærmere 10.000 kvadratmeter.

Byggingen av studentboligene skal etter planen starte i løpet av første halvår 2022. SiO vil teste ut et nytt styringssystem med en kombinasjon av nettilkobling, batteri og solceller for å tilføre elektrisitet på byggeplassen. Prosjektet får støtte fra Enova på 3,2 millioner kroner.

Etter planen kan de første studentene flytte inn i nybygget høsten 2023. Det er bygg- og anleggsselskapet NCC som bistår SiO i utviklingen av Brenneriveien 11.

Mer fra EiendomsWatch

Disse eiendomsaktørene har meldt flytting fra Norge i 2022

I løpet av året har flere milliardærer flyttet ut av Norge, og noen av de er knyttet til eiendomsbransjen. Minst tolv personer tilknyttet eiendomsbransjen har flyttet ut av Norge i løpet av 2022,. For de aller fleste er det Sveits som frister mest, men noen velger Italia som sitt nye bosted.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch