Vil bygge 200 studentboliger utslippsfritt ved Akerselva

SiO søker nå om rammetillatelse for byggingen av det første utslippsfrie studentboligprosjektet i Oslo.
SENTRALT: Det er kort vei til det meste fra Brenneriveien 11, rett ved Akerselva, Grünerløkka og Oslo sentrum. | Foto: A-lab
SENTRALT: Det er kort vei til det meste fra Brenneriveien 11, rett ved Akerselva, Grünerløkka og Oslo sentrum. | Foto: A-lab

Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) skal bygge 200 nye studentboliger i Brenneriveien 11 på Grünerløkka, og opplyser onsdag at de denne uken sender rammesøknaden for prosjektet.

– Dette blir den første helt utslippsfrie byggeplassen for studentboliger i Oslo, og så langt vi vet også i Norge. SiO er en stor boligaktør, og vi håper prosjektet vil bidra til verdifull erfaring, sier administrerende direktør Andreas Eskelund i SiO.

Brenneriveien 11 vil bestå av fellesfunksjoner og næringslokaler i første etasje og cirka 200 studentboliger i 2. til 6. etasje. Totalt areal er beregnet til nærmere 10.000 kvadratmeter.

Byggingen av studentboligene skal etter planen starte i løpet av første halvår 2022. SiO vil teste ut et nytt styringssystem med en kombinasjon av nettilkobling, batteri og solceller for å tilføre elektrisitet på byggeplassen. Prosjektet får støtte fra Enova på 3,2 millioner kroner.

Etter planen kan de første studentene flytte inn i nybygget høsten 2023. Det er bygg- og anleggsselskapet NCC som bistår SiO i utviklingen av Brenneriveien 11.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også