EiendomsWatch

Peab bygger elvelangs for 188 millioner

Et tidligere næringsområde i Grenland gjøres nå om til boligfelt med 46 leiligheter rett ved elvebredden.

FERSKVANN: Porsgrunnselva renner forbi Osebakken, også kalt Pappen, der Peab nå bygger boliger. | Foto: PV arkitekter

Etter mer enn ti års utvikling for PBBL (Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag) og Peab Eiendomsutvikling er det klart for byggestart for Osebakken Park i Porsgrunn.

Peab er valgt som totalentreprenør på prosjektet, med en kontraktssum på rundt 188 millioner kroner eksklusive merverdiavgift.

Første byggetrinn består av tre boligblokker med totalt 46 leiligheter. Disse skal være innflyttingsklare i siste kvartal 2023. Under byggene blir det parkeringskjeller og boder. Prosjektet skal bygges i betong, stål og tre.

– Det er med en stor dose stolthet og glede vi etter lang tid starter byggingen på en av Grenlands desidert mest attraktive tomter. Dette er en tomt med en beliggenhet og kvaliteter man ikke finner ofte. Den lange tiden under utvikling har resultert i et prosjekt som nesten er en ny bydel i seg selv, sier Atle Andersen i en pressemelding.

Andersen er prosjektleder i Peab Eiendomsutvikling og daglig leder i byggherren Majorbygg, som er eid 50/50 mellom PBBL og Peab Eiendomsutvikling.

Tomten har over 200 meter strandlinje og ligger vestvendt ved Porsgrunnselva. I skråningen og nede ved elvebredden er det lagt ned mye arbeid i utomhusplanen, skriver Peab i pressemeldingen.

NATURNÆR: Her er en illustrasjon av Osebakken Park. I tillegg til boliger planlegger utbyggerne også en promenade, egen strand, hyggelige møteplasser og store, grønne lunger ved elvebredden. | Foto: PV arkitekter
NATURNÆR: Her er en illustrasjon av Osebakken Park. I tillegg til boliger planlegger utbyggerne også en promenade, egen strand, hyggelige møteplasser og store, grønne lunger ved elvebredden. | Foto: PV arkitekter
 

Mer fra EiendomsWatch

Nytt tiltaksforbud hasteinnført i Oslo etter funn av kvikkleire

Plan- og bygningsetaten har sendt ut varsel til eiere av flere hundre eiendommer på Frysja om å ikke gjøre noe som kan medføre risiko for skred. Obos har fått det selskapet kaller en stoppordre og møter Oslo kommune sammen med Stor-Oslo Eiendom for å følge opp situasjonen rundt sitt felles byggeprosjekt.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch