EiendomsWatch

Langt færre leieboliger i byene ute

Sammenlignet med andre kvartal ligger det 17,8 prosent færre boliger til leie ute på Finn, ifølge Eiendom Norge. Trenden er særlig tydelig på de mest folkerike stedene i landet.

MINDRE TILBUD: Basert på det som legges ut på Finn.no melder Eiendom Norge om en bratt nedadgående kurve for boliger til leie, der Oslo har en særlig nedgang i antall tilgjengelige utleieboliger. | Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB

– Det var markant færre boliger til leie i alle de store byene ved utgangen av sist kvartal. Sammenliknet med forrige kvartal ligger 17,8 prosent færre boliger til leie ute på Finn.no. Det er spesielt i Oslo at det er stort fall i antall boliger til leie, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge i en pressemelding.

Ved utgangen av tredje kvartal var 2945 boliger i de store byene til leie på Finn.no. Blant disse er 1711 i Oslo, 525 i Bergen, 393 i Trondheim og 316 i Stavanger/Sandnes, ifølge Eiendom Norge.

Disse tallene kom fredag i forbindelse med den kvartalsmessige boligstatistikken organisasjonen gir ut for utleiemarkedet.

Leieprisene i de fire store byene i Norge steg med 0,3 prosent i årets tredje kvartal. Det siste året har leieprisene steget med 1,3 prosent.

– Under koronapandeminen i 2020 så vi et kraftig skifte i utleieboligmarkedet både i tilbud og priser. Nå viser utleiemarkedet en moderat vekst og en mer normal utvikling, sier Lauridsen.

Statistikken utarbeides av Eiendomsverdi med data fra Finn, Utleiemegleren, Heimstaden, Krogsveen, Leiebolig, Sem & Johnsen og USBL.

Mer fra EiendomsWatch

Disse eiendomsaktørene har meldt flytting fra Norge i 2022

I løpet av året har flere milliardærer flyttet ut av Norge, og noen av de er knyttet til eiendomsbransjen. Minst tolv personer tilknyttet eiendomsbransjen har flyttet ut av Norge i løpet av 2022,. For de aller fleste er det Sveits som frister mest, men noen velger Italia som sitt nye bosted.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch