Høyere vedlikeholdskostnader for Heimstaden Bostad i Norge

Resultatet til Heimstaden Bostad i Norge ble i tredje kvartal svekket av høyere vedlikeholdskostnader.
NY NORGESSJEF: Marianne Frønsdal tok nylig over jobben som landssjef for Heimstaden i Norge. | Foto: Heimstaden
NY NORGESSJEF: Marianne Frønsdal tok nylig over jobben som landssjef for Heimstaden i Norge. | Foto: Heimstaden

Heimstaden Bostad la fredag morgen frem selskapets resultater for tredje kvartal. Kvartalsrapporten inkluderer egne tall for hvordan det går med selskapets virksomhet i Norge.

I tredje kvartal noterte Heimstaden Bostad 167 millioner svenske kroner i leieinntekter i Norge. Det er 7 millioner mer enn i samme periode i fjor, men uendret sammenlignet med andre kvartal i år.

Vedlikeholdskostnadene trakk i tredje kvartal netto leieinntekter ned til 111 millioner kroner. Dette er 6 millioner mer enn i tilsvarende kvartal i fjor, men samtidig 12 millioner svakere enn i andre kvartal i år.

Utleiegraden til Heimstaden Bostad var 96,1 prosent i tredje kvartal, opp fra 92,9 prosent i andre kvartal.

Eiendomsporteføljen var ved utgangen av kvartal verdsatt til 18,9 milliarder svenske kroner. Siden årsskiftet har verdien av porteføljen økt med 1,9 milliarder svenske kroner, men av dette er 754 millioner valutaeffekter og 560 millioner skyldes omklassifiseringer i regnskapet.

Heimstaden Bostad eier 4.493 leiligheter i Norge. Disse har ifølge rapporten en verdi på 85.692 kroner per kvadratmeter i snitt.

Det Ivar Tollefsen-kontrollerte selskapet Heimstaden eier 46,5 prosent av aksjeverdiene i Heimstaden Bostad og 50,3 prosent av stemmene i selskapet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev