Beste høst for nyboligsalget siden 2016 – Obos og Eiendomsmegler 1 på salgstoppen

Siden midten av august er det solgt 3.462 nye boliger i Norge. Vi må tilbake til 2016 for å finne en oktober-telling med høyere salg.
Foto: Geir Anders Rybakken Ørslien
Foto: Geir Anders Rybakken Ørslien

Nyboligsalget i Norge går så det gviner. Ny statistikk fra Samfunnsøkonomisk Analyse viser at det fra midten av august er det solgt 3.462 nye boliger i Norge. Dette er 19 prosent flere enn forrige tomånedersperiode, og 2 prosent flere enn samme periode i fjor.

– Vi ser at salget har vært veldig sterk siden rundt årsskiftet de fleste stedene i landet med unntak av Nord-Norge og Vestlandet som er litt mer på det jevne, sier sjeføkonom Andreas Benedictow i Samfunnsøkonomisk Analyse til EiendomsWatch.

Salget i hovedstaden går litt mot strømmen.

– I Oslo har salget falt ganske klart nå. En forklaring på det kan være at gjeldsnivået er veldig høyt i Oslo. Da biter renteoppgangen mer, sier Benedictow.

Tallene, som presenteres i rapporten ECON Nye boliger , viser at salget utgjorde 19 prosent av det antallet nyboliger som lå ute til salgs i perioden. Dette er 3 prosentpoeng høyere enn forrige tomånedersperiode, og 1 prosentpoeng høyere enn samme periode i fjor. Den høyeste salgstakten finner vi på Østlandet med 22 prosent. Deretter følger Sørlandet og Midt-Norge med 17 prosent, Nord-Norge med 15 prosent, og Vestlandet med 13 prosent.

Siden sist telling har 3.773 nye boliger hatt salgsstart i Norge. Samlet er det solgt 3.462 boliger. Dermed er antall usolgte boliger økt, til 15.010.

I rapporten fremgår det at det er Eiendomsmegler 1 og Obos som har solgt flest boliger i perioden siden midten av august.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo