EiendomsWatch

Beste høst for nyboligsalget siden 2016 – Obos og Eiendomsmegler 1 på salgstoppen

Siden midten av august er det solgt 3.462 nye boliger i Norge. Vi må tilbake til 2016 for å finne en oktober-telling med høyere salg.

Foto: Geir Anders Rybakken Ørslien

Nyboligsalget i Norge går så det gviner. Ny statistikk fra Samfunnsøkonomisk Analyse viser at det fra midten av august er det solgt 3.462 nye boliger i Norge. Dette er 19 prosent flere enn forrige tomånedersperiode, og 2 prosent flere enn samme periode i fjor.

– Vi ser at salget har vært veldig sterk siden rundt årsskiftet de fleste stedene i landet med unntak av Nord-Norge og Vestlandet som er litt mer på det jevne, sier sjeføkonom Andreas Benedictow i Samfunnsøkonomisk Analyse til EiendomsWatch.

Salget i hovedstaden går litt mot strømmen.

– I Oslo har salget falt ganske klart nå. En forklaring på det kan være at gjeldsnivået er veldig høyt i Oslo. Da biter renteoppgangen mer, sier Benedictow.

Tallene, som presenteres i rapporten ECON Nye boliger , viser at salget utgjorde 19 prosent av det antallet nyboliger som lå ute til salgs i perioden. Dette er 3 prosentpoeng høyere enn forrige tomånedersperiode, og 1 prosentpoeng høyere enn samme periode i fjor. Den høyeste salgstakten finner vi på Østlandet med 22 prosent. Deretter følger Sørlandet og Midt-Norge med 17 prosent, Nord-Norge med 15 prosent, og Vestlandet med 13 prosent.

Siden sist telling har 3.773 nye boliger hatt salgsstart i Norge. Samlet er det solgt 3.462 boliger. Dermed er antall usolgte boliger økt, til 15.010.

I rapporten fremgår det at det er Eiendomsmegler 1 og Obos som har solgt flest boliger i perioden siden midten av august.

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch