Vil bygge 700 boliger og etablere byferge i Tromsø

Et av Tromsøs største eiendomsselskaper ønsker å bygge boliger og kontorer rett ved vannkanten i Lunheim.
STORE PLANER: Administrerende direktør Eirik Espejord i Pellerin vil gjøre Lunheim til et nytt bydelssenter. | Foto: Pellerin
STORE PLANER: Administrerende direktør Eirik Espejord i Pellerin vil gjøre Lunheim til et nytt bydelssenter. | Foto: Pellerin

– Med en kvadratmeterpris på 50.000 kroner kan det bli en utbygging på mellom fire til seks milliarder kroner, sier administrerende direktør Eirik Espejord i Pellerin til iTromsø.

På det som i dag er en industritomt på 50 mål, ønsker Espejord å skape et nytt bydelssenter med 700 boliger pluss kontorer, barnehage, kafé og park, skriver lokalavisen.

Prislappen på prosjektet kan ende på 4-6 milliarder kroner, ifølge Espejord.

Lunheim ligger på fastlandet rett ved Tromsøya. På motsatt side av Tromsøysundet ligger Universitetssykehuset Nord-Norge. Espejord ønsker også å anlegge en molo og en byferge som kan gå mellom det nye bydelssenteret og sykehusområdet.

Planene er på et tidlig stadium. Espejord sier til lokalavisen at første steg er å bli enige om hva bruke om området skal være. Dette er et tema i en pågående revisjon av kommuneplanenes arealdel. På sikt ønsker man også å finne partnere til prosjektet.

A/S Pellerin er heleid av investor og musiker Roar Dons.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også