Hille Melbye skal tegne ny bydel i Sarpsborg

Hille Melbye arkitekter har vunnet plan- og designkonkurransen i forbindelse med utviklingen av Kalnesparken i Sarpsborg.
VINNER: Hille Melbye arkitekter skal tenge Kalnesparken i Sarpsborg | Foto: Hille Melbye arkitekter
VINNER: Hille Melbye arkitekter skal tenge Kalnesparken i Sarpsborg | Foto: Hille Melbye arkitekter

Hille Melbye arkitekters konkurranseforslag for utvikling av Kalnesparken i Sarpsborg ble nylig kåret som vinner i en plan- og designkonkurranse for Colligo AS. 

Gjennom to faser har Hille Melbye arkitekter utviklet et løsningsforslag med fokus på å skape en levende bydel med urbane kvaliteter; med ulike boformer, næring, park, urbane uterom og inkluderende møteplasser.

Kalnesparken utvikles for å bli en selvstendig og bærekraftig bydel, Videre jobber selskapet blant annet med å utvikle prosjektet med trekonstruksjoner, som vil kunne gi prosjektet en styrket estetisk dimensjon.

– Dette blir kjempespennende å jobbe videre med, sier arkitekt og prosjektleder Alf Felberg i en melding på selskapets hjemmeside.

– Vi har hatt at godt sammensatt team som har identifisert muligheter og utfordringer på det aktuelle området, hvor produktet har vært gode og realiserbare plangrep på tomten. Nå skal vi videreutvikle prosjektet, parallelt med en god planprosess med Sarpsborg kommune, sier reguleringsarkitekt Kristin Sande.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også