Vil bygge opp mot 150 boliger i Valnesfjord i Nordland

To nordnorske investorer bosatt i Lillestrøm går med store planer for et prosjekt i Valnesfjord i Nordland.
IDYLLISK: Eiendommene får utsikt mot Valnefsfjorden og Skjerstadfjorden. | Foto: Sikt Bolig
IDYLLISK: Eiendommene får utsikt mot Valnefsfjorden og Skjerstadfjorden. | Foto: Sikt Bolig

Selskapet Bolig for Folket kjøpte tidligere i år en tomt på 31.310 kvadratmeter fra Fauske kommune. Tomten ligger på Løkåsåsen i Valnesfjord, ei bygd med cirka 1550 innbyggere. Valnesfjord ligger 11 kilometer fra Fauske sentrum og 42 kilometer fra Bodø.

Bolig for folket har nå varslet om planoppstart for prosjektet som går under navnet Valnesfjord Panorama. Ifølge kunngjøringen om planoppstarten legges det opp til mellom 110 og 150 boenheter i prosjektet. Utbyggerne ønsker å bygge eneboliger og tomannsboliger i form av rekkehus og blokkbebyggelse. Ifølge kunngjøringen vil maksimal byggehøyde ligge på 18-20 meter.

Bolig for folket AS eies av Roger Rasmussen og Raymond Bårdsen. Rasmussen kommer opprinnelig fra Svolvær, og Bårdsen er fra Senja. Begge er bosatt utenfor Lillestrøm i Rælingen kommune. Ifølge selsekapets hjemmeside hadde Bolig for Folket frem til sommeren 2021 ferdigstilt og overlevert 27 boliger.

Rasmussen og Bårdsen forteller til Avisa Nordland at Valnesfjord Panorama skal tilby «effektive» boliger til «en rimelig pris».

– Vi vil legge til rette for folk flest, slik at flere kan komme seg inn i boligmarkedet. På tilsvarende måte som vi har gjort i Lofoten de siste årene, sier Bårdsen.

DAGENS REGULERING: Utsnitt over området som Bolig for Folket nå vil omregulere.
DAGENS REGULERING: Utsnitt over området som Bolig for Folket nå vil omregulere.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

HAR GÅTT BORT: Advokat Pål Martin Sand. | Foto: Dæhlin Sand Advokatfirma

Pål Martin Sand er død