EiendomsWatch

Vil bygge opp mot 150 boliger i Valnesfjord i Nordland

To nordnorske investorer bosatt i Lillestrøm går med store planer for et prosjekt i Valnesfjord i Nordland.

IDYLLISK: Eiendommene får utsikt mot Valnefsfjorden og Skjerstadfjorden. | Foto: Sikt Bolig

Selskapet Bolig for Folket kjøpte tidligere i år en tomt på 31.310 kvadratmeter fra Fauske kommune. Tomten ligger på Løkåsåsen i Valnesfjord, ei bygd med cirka 1550 innbyggere. Valnesfjord ligger 11 kilometer fra Fauske sentrum og 42 kilometer fra Bodø.

Bolig for folket har nå varslet om planoppstart for prosjektet som går under navnet Valnesfjord Panorama. Ifølge kunngjøringen om planoppstarten legges det opp til mellom 110 og 150 boenheter i prosjektet. Utbyggerne ønsker å bygge eneboliger og tomannsboliger i form av rekkehus og blokkbebyggelse. Ifølge kunngjøringen vil maksimal byggehøyde ligge på 18-20 meter.

Bolig for folket AS eies av Roger Rasmussen og Raymond Bårdsen. Rasmussen kommer opprinnelig fra Svolvær, og Bårdsen er fra Senja. Begge er bosatt utenfor Lillestrøm i Rælingen kommune. Ifølge selsekapets hjemmeside hadde Bolig for Folket frem til sommeren 2021 ferdigstilt og overlevert 27 boliger.

Rasmussen og Bårdsen forteller til Avisa Nordland at Valnesfjord Panorama skal tilby «effektive» boliger til «en rimelig pris».

– Vi vil legge til rette for folk flest, slik at flere kan komme seg inn i boligmarkedet. På tilsvarende måte som vi har gjort i Lofoten de siste årene, sier Bårdsen.

DAGENS REGULERING: Utsnitt over området som Bolig for Folket nå vil omregulere.
DAGENS REGULERING: Utsnitt over området som Bolig for Folket nå vil omregulere.

Mer fra EiendomsWatch

Flere tilbake på hjemmekontor

Høsten ser ut til å trekke flere tilbake til hjemmekontor. Fra juni er andelen som svarer at de primært jobber fra hjemmekontor doblet.

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch