Bakke sikret utviklingstomt i Lier

Bakke Leiligheter kjøper en større utviklingstomt innerst i Drammensfjorden med en anslått salgsverdi på opptil tre milliarder kroner.
OMFATTENDE: Fjordbyen i Lier og Drammen er et av landets største prosjekter innen byutvikling for tiden. | Foto: Illustrasjon fra Eidos Eiendomsutvikling
OMFATTENDE: Fjordbyen i Lier og Drammen er et av landets største prosjekter innen byutvikling for tiden. | Foto: Illustrasjon fra Eidos Eiendomsutvikling

Tomten som Bakke har avtalt å kjøpe ligger i Gilhusbukta i Lier kommune, og er en del av Fjordbyen på Lierstranda. Her planlegges det ifølge Bakke utvikling av leiligheter med attraktiv beliggenhet ved fjorden, med bykvaliteter rett i nærheten.

– Tomtekjøpet er i tråd med vår strategi om å kjøpe og utvikle gode leilighetsprosjekter med beliggenhet i nærheten av sentrale knutepunkt. Kjøpet svarer også meget godt på vår visjon om å utvikle og bygge hjem du vil hjem til, sier akkvisisjonsjef Thomas Wisbech i Bakke Leiligheter.

Eiendommen er en del av en større områderegulering. Denne delen utgjør rundt 500-600 boliger og cirka 5000 kvadratmeter næring, med samlet anslått salgsverdi på omtrent 2,5 til tre milliarder kroner, skriver Bakke på sin nettside.

Selgere er Malleus Holding, Ravit Holding og Skanrise. Næringsmegler Petter Warloff Berger hos Malling & Co har vært selgers rådgiver i transaksjonen.

– Vi anser området rundt Drammen som et svært attraktivt boligområde og et område som er i stadig vekst. Utviklingen av Fjordbyen og området rundt har fokus på kvaliteter som er med på å skape et område hvor det vil bli godt å leve, sier Wisbech.

Utviklingen av Fjordbyen er et politisk samarbeid mellom Lier og Drammen kommune, basert på et felles ønske om utvikling av et attraktivt byområde i overgangen mellom Drammensfjorden, kulturlandskapet i Lier og Drammen sentrum. Her planlegges en transformasjon fra et industri- og næringsområde til et urbant og bærekraftig by- og boligområde som knytter sammen land og sjø.

– Beliggenheten tilbyr attraktiv fjordutsikt og vil samtidig få nærhet til alt man trenger av fasiliteter. Fjordbyen ligger tett på Drammen sentrum, Brakerøya togstasjon og nye Drammen sykehus, noe som i sum gir attraktive kvaliteter for fremtidige beboere, sier Wisbech.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også