Svenske SBB kjøper Solon Eiendom

Svenske SBB har kjøpt 63 prosent av aksjene i Solon for 2,25 milliarder kroner, og eier nå 83,36 prosent av selskapet.
BLIR SVENSK: Solons administrerende direktør Andreas Martinussen. | Foto: Solon Eiendom
BLIR SVENSK: Solons administrerende direktør Andreas Martinussen. | Foto: Solon Eiendom

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) har tirsdag inngått avtale om kjøp av 62,65 prosent av aksjene i Solon. Kjøpesummen er rett under 2,25 milliarder kroner.

– Norge og Oslo er en prioritet for SBB, noe vi nå viser når vi betraktelig styrker vår posisjon gjennom oppkjøpet av Solon. Solon har en sterk landbank og de ansatte i Solon er ekstremt erfarne og dyktige. Vi ser et stort potensial for fortsatt vekst av prosjektporteføljen, samt at vi nå legger til ytterligere implementeringsprosjekt til vår utviklingsportefølje som allerede i dag er den største i Europa, sier Ilija Batljan, administrerende direktør og grunnlegger av SBB i en børsmelding.

Batljan legger til at selskapet også vil bygge for å eie, og ser store muligheter for å levere både eldreomsorgsboliger og leiligheter for eldre, samt skoler og førskoler.

Emisjon og kontanter

Halvparten av transaksjonen finansieres med kontanter, og resterende finansieres gjennom en rettet emisjon i SBB der det skrives ut 17 millioner nye b-aksjer til tegningskurs 66 svenske kroner. Emisjonen rettes til Runar Vatne og selskaper eid direkte eller indirekte av Runar Vatne, Simen Thorsen, Øystein Landvik og Tore Aksel Voldberg.

Tegningskursen i SBB-emisjonen er fastsatt på forhånd og tilsvarer aksjens markedsverdi med en premie på rundt 8,4 prosent sammenlignet med sluttkursen på 60,90 kroner for B-aksjen på Stockholmsbørsen den 8. november 2021.

Kjøpet utløser budplikt for SBB, som opplyser at tilbudsprisen i det pliktige tilbudet vil være lik den høyeste prisen SBB har betalt for Solon-aksjer i løpet av de siste seks månedene.

Storaksjonærer og styreleder selger i Solon

I forbindelse med transaksjonen opplyses det også at styreleder Simen Thorsen gjennom selskapet Hortulan har solg samtlige aksjer i Solon. Storaksjonærer Øystein Landvik, Tore Aksel Voldberg og Runar Vatne, samt selskaper som kontrolleres av disse aktørene, har også solgt seg ut av Solon.

Arctic Securities fungerer som finansiell rådgiver for SBB, mens Advokatfirmaet Thommessen er norsk juridisk rådgiver.

ABG Sundal Collier er finansiell rådgiver for selgerne og de har Advokatfirmaet Schjødt som juridisk rådgiver.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også