EiendomsWatch

Obos har publisert grønt obligasjonsrammeverk

Obos har som mål å redusere utslipp fra nye boliger og næringsbygg med 45 prosent i 2026. I dag har selskapet publisert et grønt obligasjonsrammeverk.

BÆREKRAFT: Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj & co lanserer et grønt obligasjonsrammeverk | Foto: Trygve Indrelid

Obos  har i dag publisert et grønt obligasjonsrammeverk som grunnlag for utstedelse av nye grønne obligasjonslån. Obos-konsernet har flere aktive utstedere i obligasjonsmarkedet som alle vil kunne benytte dette felles rammeverket ved utstedelse av fremtidige grønne obligasjonslån.

Selskapene som inngår i rammeverket er Obos BBL, Obos Eiendom AS og alle andre heleide datterselskaper som Obos-banken AS og Obos Boligkreditt AS som er dekket av en separat seksjon i rammeverket. 

Bærekraft er et strategisk viktig område for Obos. Selskapet jobber for å redusere klimautslippene sine, og har mål om å redusere utslipp fra nye boliger og næringsbygg med 45 prosent i 2026. 

I tillegg jobber Obos for å bistå og tilrettelegge for at eksisterende boligmasse (borettslag og sameier) er forberedt for fremtiden.

Følgende kvalifiserer for grønt obligasjonsrammeverk:

  • Grønne eiendeler 
  • Miljøsertifiserte bygninger
  • Rehabilitering av eksisterende boligselskaper som har minimum forbedring av to energiklasser eller 30 prosent energireduksjon.
  • Klimatilpasning knyttet til overvannshåndtering og drenering rundt eksisterende boligselskaper 
  • Fornybar energi (solenergi, geotermisk energi) 
  • Grønn transport (el-billadeinfrastruktur og delingsløsninger for mobilitet) 
  • Lokale avfallssystemer (søppelsugeanlegg og lokal massehåndtering) 

Rådgiverne

Nordea og SEB har vært rådgivere i prosessen tilknyttet det grønne rammeverket. CICERO Shades of Green har utført en uavhengig annenhåndsvurdering av det samme rammeverket med utgangspunkt i kompetansen fra CICERO Senter for klimaforskning. Cicero Shades of Green har gitt rammeverket graden «CICERO Light Green» og vurderer den administrative styringen av rammeverket til å være «Excellent».

 

Mer fra EiendomsWatch

Svensk boligaktør jakter norsk partner

Co-living-aktøren Allihoop ønsker å etablere seg utenfor Sverige. – Oslo er en veldig interessant by som vi trenger å lære mer om, sier Milad Barosen, toppsjef og medgründer, til EiendomsWatch.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger