Obos har publisert grønt obligasjonsrammeverk

Obos har som mål å redusere utslipp fra nye boliger og næringsbygg med 45 prosent i 2026. I dag har selskapet publisert et grønt obligasjonsrammeverk.
BÆREKRAFT: Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj & co lanserer et grønt obligasjonsrammeverk | Foto: Trygve Indrelid
BÆREKRAFT: Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj & co lanserer et grønt obligasjonsrammeverk | Foto: Trygve Indrelid

Obos  har i dag publisert et grønt obligasjonsrammeverk som grunnlag for utstedelse av nye grønne obligasjonslån. Obos-konsernet har flere aktive utstedere i obligasjonsmarkedet som alle vil kunne benytte dette felles rammeverket ved utstedelse av fremtidige grønne obligasjonslån.

Selskapene som inngår i rammeverket er Obos BBL, Obos Eiendom AS og alle andre heleide datterselskaper som Obos-banken AS og Obos Boligkreditt AS som er dekket av en separat seksjon i rammeverket. 

Bærekraft er et strategisk viktig område for Obos. Selskapet jobber for å redusere klimautslippene sine, og har mål om å redusere utslipp fra nye boliger og næringsbygg med 45 prosent i 2026. 

I tillegg jobber Obos for å bistå og tilrettelegge for at eksisterende boligmasse (borettslag og sameier) er forberedt for fremtiden.

Følgende kvalifiserer for grønt obligasjonsrammeverk:

  • Grønne eiendeler 
  • Miljøsertifiserte bygninger
  • Rehabilitering av eksisterende boligselskaper som har minimum forbedring av to energiklasser eller 30 prosent energireduksjon.
  • Klimatilpasning knyttet til overvannshåndtering og drenering rundt eksisterende boligselskaper 
  • Fornybar energi (solenergi, geotermisk energi) 
  • Grønn transport (el-billadeinfrastruktur og delingsløsninger for mobilitet) 
  • Lokale avfallssystemer (søppelsugeanlegg og lokal massehåndtering) 

Rådgiverne

Nordea og SEB har vært rådgivere i prosessen tilknyttet det grønne rammeverket. CICERO Shades of Green har utført en uavhengig annenhåndsvurdering av det samme rammeverket med utgangspunkt i kompetansen fra CICERO Senter for klimaforskning. Cicero Shades of Green har gitt rammeverket graden «CICERO Light Green» og vurderer den administrative styringen av rammeverket til å være «Excellent».

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også