Skal bygge 1300 Oslo-nære boliger og 55.000 kvadratmeter næringsareal

Slemmestad skal de neste årene forvandles til en levende kystby, med nye boliger og næringslokaler med sjøutsikt og en fantastisk beliggenhet.
OSLONÆRT: I vannkanten ved Oslofjorden skal Slemmestad forvandles til en levende kystby. | Foto: Illustrasjon: Slemmestad Brygge
OSLONÆRT: I vannkanten ved Oslofjorden skal Slemmestad forvandles til en levende kystby. | Foto: Illustrasjon: Slemmestad Brygge

Slemmestad Brygge i Asker kommune er eid av Avantor og Stalro, og er i dag den største grunneieren i området med et samlet areal på cirka 350.000 kvadratmeter.

Områdeplanen for Slemmestad åpner for 1300 leiligheter og 55.000 kvadratmeter næringsareal, noe som gjør det til et av de største utviklingsprosjektene i området.

Første byggetrinn er Vaterland BT1 i sentrum hvor det skal bygges 11.000 kvadratmeter bolig, 7000 kvadrat med næringslokaler og et garasjeanlegg på 10.000 kvadratmeter.

Skanska melder at de har inngått en prosjektutviklingsavtale med Slemmestad Bygge for avslutning av skisseprosjektet og et forprosjekt. Hvis denne fasen er vellykket, blir Skanska invitert videre inn i en samspillsfase, som inkluderer detaljprosjektering og bygging.

Planlagt salgsstart er til våren, med en forventet byggestart i tredje kvartal 2022, mens overleveringen av boligene og næringslokalene skjer i 2024.

– Vi er veldig fornøyde med at Skanska er om bord i dette prosjektet. Miljø og bærekraft står sentralt i utviklingen av Slemmestad Brygge, og vi mener at Skanskas kompetanse og erfaring kan bidra til at vi når målene vi har satt for prosjektet, sier administrerende direktør i Avantor og styreleder i Slemmestad Brygge, Øystein Thorup, i meldingen.

Det er utarbeidet en omfattende klima- og miljøstrategi for prosjektet. Strategien består av mål basert på seks av FNs bærekraftsmål som prosjektet i størst mulig grad har mulighet til å påvirke. Byggene skal blant annet miljøsertifiseres etter BREEAM NOR-standarden, og det er også fokus på å redusere klimagassutslipp.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også