EiendomsWatch

Svakeste salgshøst for nye boliger – høye byggevarepriser får skylden

Salget og igangsettingen av nye boliger mellom juli og oktober er det laveste Boligprodusentenes Forening har registrert.

TALLSLIPP: Per Jæger er administrende direktør i Boligprodusentenes Forening, som melder om rekordlavt nyboligsalg for perioden juli-oktober. | Foto: Boligprodusentenes Forening

– De svake boligtallene for oktober er en direkte følge av den voldsomme prisveksten som har vært på byggevarer, sier administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentenes Forening.

Tirsdag la foreningen frem tall som viser at det i oktober i år ble solgt 19 prosent færre nye boliger enn i oktober i fjor. Samtidig ble det igangsatt 41 prosent færre nye boliger forrige måned enn samme måned i fjor.

Igangsettingen og salget av nye boliger har ikke vært lavere mellom juli og oktober i år siden Boligprodusentene begynte sine registreringer i 2010.

Til tross for den dårlige utviklingen siden i sommer, ligger fremdeles igangsettingen og salget til hittil i år over samme periode i fjor. Hittil i år er 9 prosent flere boliger igangsatt og 11 prosent flere nye boliger er solgt.

Mer fra EiendomsWatch

Axa med storkjøp i logistikk

Den franske kapitalforvalteren Axa har kjøpt en portefølje av logistikkeiendommer i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Selgeren er NREP.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch