Starter bygging av Bankløkka i Indre Havn Horten

Nå er det klart for byggestart på boligprosjektet Bankløkka i Indre Havn Horten. Utvikler og byggherre Conceptor Bolig AS fortsetter samarbeidet med Peab, som skal bygge prosjektet for en kontraktssum på rundt 180 millioner kroner eks. mva.
BYGGER BYDELI I HORTEN: T.v. Frank Johannessen, prosjektleder Conceptor Bolig og Lasse Skjelbred, adm. direktør i Conceptor Bolig. | Foto: Conceptor Bolig
BYGGER BYDELI I HORTEN: T.v. Frank Johannessen, prosjektleder Conceptor Bolig og Lasse Skjelbred, adm. direktør i Conceptor Bolig. | Foto: Conceptor Bolig
NTB

I 2020 overleverte Peab de første 51 leilighetene i Horten Havneby. Alle leilighetene er solgt og innflyttet. Bankløkka er andre byggetrinn på utbyggingen i Indre Havn Horten. Prosjektet består av i alt 61 moderne leiligheter og et townhouse på ca. 123 m2.

– Vi setter stor pris på å få fornyet tillit fra Conceptor Bolig AS. For Peab betyr det mye å få være en vesentlig aktør i transformeringen av Indre Havn fra et litt slitent næringsområde til et moderne og attraktivt boligområde under navnet Horten Havneby. Prosjektet er også en fin videreføring av Peab Anlegg sitt nylig avsluttede prosjekt, Ren Indre Havn, sier regionsjef Terje Kaasa Larsen i Peab.

Bankløkka på Horten Havneby består av 61 leiligheter inkludert et townhouse. | Foto: Børve Borchsenius Arkitekter
Bankløkka på Horten Havneby består av 61 leiligheter inkludert et townhouse. | Foto: Børve Borchsenius Arkitekter

Området ligger helt nede ved sjøen i Horten, med utsikt ut mot Indre havn og Karljohansvern. Leilighetene får gode lysforhold og solrike uteplasser, terrasser eller balkonger. Horten er en idyllisk kystby med ca. 27.500 innbyggere. Conceptor Bolig AS har ca. 2.400 leiligheter under utvikling i det sentrale østlandsområdet. 

Utvikler en helt ny bydel i Horten

Conceptor Bolig AS har en utviklingsavtale med Horten kommune knyttet til utviklingen av Indre Havn Horten. Utviklingspotensialet er 32.000 m2, som er regulert til bolig og næring. Totalt planlegger Conceptor Bolig AS utbygging av rundt 375 leiligheter i området. Utbyggingen vil gå over flere år.

– Det har vært et veldig godt samarbeid med Peab i forbindelse med første byggetrinn i Horten Havneby. Derfor har det vært helt naturlig for oss å fortsette samarbeidet nå under andre byggetrinn i prosjektet som også denne gangen er tegnet av Børve Borchsenius Arkitekter AS. Trinn 1 har fått utrolig mye ros og vi har store forhåpninger til trinn 2, sier Frank Johannessen, prosjektleder for Horten Havneby i Conceptor Bolig AS.

Utviklet i samspill mellom byggherre og entreprenør

Bankløkka er utviklet i et samspill mellom Conceptor Bolig AS og Peab, med nyttige erfaringer fra samarbeidet på Horten Havneby. Miljø og bærekraft har vært sentrale elementer i planleggingen, og det er blant annet besluttet at prosjektet skal tilknyttes fjernvarme fra Skagerak Varme.

SJØUTSIKT: Horten Havneby ligger helt nede ved sjøen i Horten, med utsikt ut mot Indre havn og Karljohansvern. | Foto: Børve Borchsenius Arkitekter
SJØUTSIKT: Horten Havneby ligger helt nede ved sjøen i Horten, med utsikt ut mot Indre havn og Karljohansvern. | Foto: Børve Borchsenius Arkitekter

– Jeg opplever at begge parter har hatt god nytte av et tett og godt samspill under utviklingen av prosjektet. Det skal bli utrolig fint å fortsette utbyggingen av dette flotte boområdet i Horten, sier Peabs avdelingsleder i Vestfold, Erik Danielsen.

Bruker egne fagarbeidere og lærlinger

Peab planlegger oppstart på byggeplassen i mars 2022, og har beregnet rundt 23 måneders byggetid. Før det skal eksisterende bygg på tomten rives, og forurensede masser graves ut og saneres. Dette arbeidet styres direkte av byggherren.

– Vi går nå i gang med planlegging og prosjektering, slik at vi er klare for en effektiv byggestart i mars. Vi er mange som ser frem til å komme i gang med byggingen, ikke minst våre egne dyktige fagarbeidere og lærlinger, forteller Peabs prosjektleder Tor Einar Hårstadhaugen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også