Bygger opptil 250 boliger sammen i Lofoten

Clemens Eiendom og Miliarium Bolig skal i et 50/50-partnerskap utvikle et nytt boligområde i Tjeldbergvika i Lofoten, som ligger mellom Svolvær og Kabelvåg.
FLOTT NATUR: Clemens Eiendom og Miliarium Bolig lover flott natur rundt boligene de skal bygge i Tjeldbergvika i Lofoten.
FLOTT NATUR: Clemens Eiendom og Miliarium Bolig lover flott natur rundt boligene de skal bygge i Tjeldbergvika i Lofoten.

Området er regulert til nærmere 40.000 kvadratmeter bruttoareal bolig, fordelt på 210-250 småhus og leiligheter. På området er det også regulert inn en barnehage og rundt 3000 kvadratmeter næring.

Planforslaget er utarbeidet av Stein Hamre Arkitektkontor og baserer seg på mulighetsstudien utarbeidet av Lundhagem Arkitekter.

Målet er å bevare områdets naturlige topografi og utvikle et prosjekt som går i ett med omgivelsene.

Deler kompetanse og felles verdier

Miliarium Bolig og Clemens Eiendom har administrasjon i Oslo og en sterk tilknytning til Nord-Norge på ulikt vis. Prosjektutvikling i Lofoten er nytt for Miliarium Bolig, som er aktiv i både Bodø og Tromsø fra før av.

– Vi gleder oss til å ta fatt på en spennende reise med Clemens Eiendom og til å skape gode hjem og nabolag i et nytt markedsområde for vår del, sier Peder Stavnes Karlsen, administrerende direktør i Miliarium Bolig.

– I tillegg har vi flere sammenfallende grunnverdier og det mener jeg er en viktig suksessfaktor i et videre samarbeid, skyter Bernt Nordby Skøien inn.

Han mener Miliarium Bolig vil komplettere Clemens Eiendom godt i et partnersamarbeid.

Tomten er allerede ferdig regulert

Clemens Eiendom, datterselskapet til Opplysningsvesenets Fond (OVF), har i flere år jobbet med tomten som ble ferdig regulert i juni 2021.

OVF besitter store tomteområder i området rundt Svolvær og Kabelvåg som Clemens Eiendom skal utvikle.

– Prosjektet i Tjeldbergvika kan endelig realiseres. Jeg gleder meg til å gjøre dette sammen med Miliarium Bolig som jeg har samarbeidet godt med tidligere i annen sammenheng, sier daglig leder i Tjeldbergvika Utvikling, Marius Leiddal.

Bærekraft, fellesskap og teknologi i fokus

Prosjektet har allerede fått mye positiv respons fra lokale interessenter, og det er registrert etterspørsel etter både boliger og fritidsboliger i området.

I tillegg møter Lofoten økt nasjonal og internasjonal interesse med alt det har å by på og tilhørende turistutbygging.

– Sammen skal vi utvikle et fremtidsrettet og stedstilpasset boligprosjekt med bærekraft, fellesskap og teknologi i fokus gjennom konseptet Smarte Nabolag, sier Bernt Nordby Skøien i Clemens Eiendom.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også