EiendomsWatch

Stor-Oslo Eiendom samler porteføljen og henter inn milliarder – Norwegian-gründer og Norgesgruppen-eier går inn

Stor-Oslo Eiendom konsoliderer hele eiendomsporteføljen i nytt selskap med en eiendomsverdi på om lag 6,5 milliarder kroner og en ny egenkapital på 2,4 milliarder kroner. – Vi vil få løfteevne i et tøffere marked, sier administrerende direktør Mathis Grimstad.

BEGIVENHETSRIKT ÅR: Stor-Oslo Eiendoms toppsjef Mathis Grimstad avslutter jubileumsåret med store nyheter. | Foto: Terje Bendiksby, NTB

Stor-Oslo Eiendom har som mål at samlingen av eiendomsporteføljen og emisjonen på 2,4 milliarder kroner vil gi et enda mer solid selskap som kan hevde seg i et marked der konkurransen blir tøffere og prosjektene større.

– Vi har i løpet av de siste årene sett at flere større aktører er kommet inn i markedet med betydelig finansielle muskler. For å imøtekomme dette har vi lenge jobbet med å bygge en mer robust selskapsstruktur som vil gi oss løfteevne i et tøffere marked, sier administrerende direktør Mathis Grimstad i Stor-Oslo Eiendom i en melding.

Norgesgruppen-eier Johan Johannson, Norwegian-gründer Bjørn Kise, Braathen Eiendom, Møller Eiendom og gründerteamet bak Spacemaker deltar alle i emisjonen og blir nye aksjonærer i selskapet.

2021 ble et innholdsrikt år for Stor-Oslo Eiendom, med 20 års-jubileum, en egen jubileumsbok, feiring av nye lokaler i Dronning Eufemias gate 16 og salg av boliger for cirka 1,8 milliarder, og på tampen av året milliardemisjon og samling av eiendomsporteføljen.

Samling                                                                                                                            

Til nå har Stor-Oslo Eiendom organisert alle sine prosjekter som egne single purpose-selskap (SPV-er) med egne investorer til hvert prosjekt. Ved å samle alle SPV-ene til ett selskap er ambisjonen at «nye» Stor-Oslo Eiendom blir en langt sterkere eiendomsutvikler finansielt, med en stor portefølje av utviklingseiendommer og en solid balanse.

– Vi har i mange år jobbet sammen med norske familieselskap, og det er gledelig at majoriteten av disse blir med oss videre. Det er generelt en underdekning av boliger i Oslo-regionen, og flere kommuner planlegger å gjennomføre store byutviklingsprosjekter for å imøtekomme disse behovene og for å tilrettelegge for en mer bærekraftig byutvikling. Vi mener vi nå er godt rustet med både kapital og kompetanse til å bli en ledende byutvikler i regionen, sier Grimstad.

Blant dagens SPV-aksjonærer er det flere som også deltar med friske penger inn i emisjonen.

De største aksjonærene

De største aksjonærene etter konsolideringen blir de ansatte i Stor-Oslo Eiendom (som samlet eier rundt 25 prosent), Joh. Johansson Eiendom AS, Steinar Lindberg AS, Astron AS, Klaveness Marine AS, Moro AS, Songa/Blystad AS og Stormbull AS.

Mer fra EiendomsWatch

Disse eiendomsaktørene har meldt flytting fra Norge i 2022

I løpet av året har flere milliardærer flyttet ut av Norge, og noen av de er knyttet til eiendomsbransjen. Minst tolv personer tilknyttet eiendomsbransjen har flyttet ut av Norge i løpet av 2022,. For de aller fleste er det Sveits som frister mest, men noen velger Italia som sitt nye bosted.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch