Stor-Oslo Eiendom samler porteføljen og henter inn milliarder – Norwegian-gründer og Norgesgruppen-eier går inn

Stor-Oslo Eiendom konsoliderer hele eiendomsporteføljen i nytt selskap med en eiendomsverdi på om lag 6,5 milliarder kroner og en ny egenkapital på 2,4 milliarder kroner. – Vi vil få løfteevne i et tøffere marked, sier administrerende direktør Mathis Grimstad.
BEGIVENHETSRIKT ÅR: Stor-Oslo Eiendoms toppsjef Mathis Grimstad avslutter jubileumsåret med store nyheter. | Foto: Terje Bendiksby, NTB
BEGIVENHETSRIKT ÅR: Stor-Oslo Eiendoms toppsjef Mathis Grimstad avslutter jubileumsåret med store nyheter. | Foto: Terje Bendiksby, NTB

Stor-Oslo Eiendom har som mål at samlingen av eiendomsporteføljen og emisjonen på 2,4 milliarder kroner vil gi et enda mer solid selskap som kan hevde seg i et marked der konkurransen blir tøffere og prosjektene større.

– Vi har i løpet av de siste årene sett at flere større aktører er kommet inn i markedet med betydelig finansielle muskler. For å imøtekomme dette har vi lenge jobbet med å bygge en mer robust selskapsstruktur som vil gi oss løfteevne i et tøffere marked, sier administrerende direktør Mathis Grimstad i Stor-Oslo Eiendom i en melding.

Norgesgruppen-eier Johan Johannson, Norwegian-gründer Bjørn Kise, Braathen Eiendom, Møller Eiendom og gründerteamet bak Spacemaker deltar alle i emisjonen og blir nye aksjonærer i selskapet.

2021 ble et innholdsrikt år for Stor-Oslo Eiendom, med 20 års-jubileum, en egen jubileumsbok, feiring av nye lokaler i Dronning Eufemias gate 16 og salg av boliger for cirka 1,8 milliarder, og på tampen av året milliardemisjon og samling av eiendomsporteføljen.

Samling                                                                                                                            

Til nå har Stor-Oslo Eiendom organisert alle sine prosjekter som egne single purpose-selskap (SPV-er) med egne investorer til hvert prosjekt. Ved å samle alle SPV-ene til ett selskap er ambisjonen at «nye» Stor-Oslo Eiendom blir en langt sterkere eiendomsutvikler finansielt, med en stor portefølje av utviklingseiendommer og en solid balanse.

– Vi har i mange år jobbet sammen med norske familieselskap, og det er gledelig at majoriteten av disse blir med oss videre. Det er generelt en underdekning av boliger i Oslo-regionen, og flere kommuner planlegger å gjennomføre store byutviklingsprosjekter for å imøtekomme disse behovene og for å tilrettelegge for en mer bærekraftig byutvikling. Vi mener vi nå er godt rustet med både kapital og kompetanse til å bli en ledende byutvikler i regionen, sier Grimstad.

Blant dagens SPV-aksjonærer er det flere som også deltar med friske penger inn i emisjonen.

De største aksjonærene

De største aksjonærene etter konsolideringen blir de ansatte i Stor-Oslo Eiendom (som samlet eier rundt 25 prosent), Joh. Johansson Eiendom AS, Steinar Lindberg AS, Astron AS, Klaveness Marine AS, Moro AS, Songa/Blystad AS og Stormbull AS.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo