EiendomsWatch

Klart for bygging av Helgerudkvartalet

Skanska bygger Helgerudkvartalet for Andenæs Eiendom og er nå klare for byggestart 1. februar 2022.

STARTER BYGGING: Tor Arne Midtskogen i Skanska og Kristoffer Andenæs i Andenæs Eiendom ser frem til byggestart i februar. | Foto: Skanska/Andenæs Eiendom

Helgerudkvartalet er første fase av et stort byutviklingsprosjekt i sentrum av Sandvika, der to helt nye kvartaler på totalt ca. 60 000 kvadratmeter skal bygges.

Prosjektet vil bestå av kombinasjonsbygg med både næringsarealer og boliger. Skanska opplyser i en pressemelding at kontrakten ble signert i juni 2021, og at partene siden det har gjennomført en samspillsfase hvor prosjektet er detaljprosjektert.

Det er nå klart for bygging, og kontrakten på 965 millioner kroner inngår i Skanskas ordrereserve for Norden i fjerde kvartal.

Andenæs Eiendom, som eier en rekke eiendommer i Sandvika, har jobbet med utviklingen av det som blir selskapets største prosjekt siden starten av 2000-tallet.

- Vi ser frem til å sette spaden i jorden i februar og er veldig glade for å være med på dette store og viktige byutviklingsprosjektet i Sandvika, sier Tor Arne Midtskogen, konserndirektør med ansvar for byggvirksomheten i Skanska Norge.

Kristoffer Andenæs i Andenæs-familien som eier Andenæs Eiendom er veldig klar for å komme igang med bygging etter å ha jobbet med prosjektet i så mange år.

-Vi har lagt ekstra ressurser i å lage et bygg som kombinerer bærekraft, kvalitet og arkitektonisk verdi, og salget vitner om en stor interesse for å bo i et levende bysentrum, sier Andenæs.

De fem nederste etasjene vil bli næringslokaler, med butikker og serveringssteder mot gater og torg i første etasje.

I sjette etasje skal det bygges en felles takhage for boligene som bli liggende i 6 frittstående boligbygg på taket av næringslokalene.

Boligbyggene blir fra 6 til 10 etasjer høye, og består av rundt 220 boenheter i ulike størrelser.

Prosjektet som blir miljøsertifisert i henhold til BREEAM NOR Excellent vil ha siste overlevering i tredje kvartal 2025.

Mer fra EiendomsWatch

Bonava får bygge 600 boliger i Bergen

Et enstemmig bystyre i Bergen har vedtatt planen som gjør det mulig for Bonava å bygge Bergensmeieriet. Prosjektet omfatter nesten like mange boliger som kommunen godkjente de to foregående årene, ifølge Bonava.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch