Klart for bygging av Helgerudkvartalet

Skanska bygger Helgerudkvartalet for Andenæs Eiendom og er nå klare for byggestart 1. februar 2022.
STARTER BYGGING: Tor Arne Midtskogen i Skanska og Kristoffer Andenæs i Andenæs Eiendom ser frem til byggestart i februar. | Foto: Skanska/Andenæs Eiendom
STARTER BYGGING: Tor Arne Midtskogen i Skanska og Kristoffer Andenæs i Andenæs Eiendom ser frem til byggestart i februar. | Foto: Skanska/Andenæs Eiendom

Helgerudkvartalet er første fase av et stort byutviklingsprosjekt i sentrum av Sandvika, der to helt nye kvartaler på totalt ca. 60 000 kvadratmeter skal bygges.

Prosjektet vil bestå av kombinasjonsbygg med både næringsarealer og boliger. Skanska opplyser i en pressemelding at kontrakten ble signert i juni 2021, og at partene siden det har gjennomført en samspillsfase hvor prosjektet er detaljprosjektert.

Det er nå klart for bygging, og kontrakten på 965 millioner kroner inngår i Skanskas ordrereserve for Norden i fjerde kvartal.

Andenæs Eiendom, som eier en rekke eiendommer i Sandvika, har jobbet med utviklingen av det som blir selskapets største prosjekt siden starten av 2000-tallet.

- Vi ser frem til å sette spaden i jorden i februar og er veldig glade for å være med på dette store og viktige byutviklingsprosjektet i Sandvika, sier Tor Arne Midtskogen, konserndirektør med ansvar for byggvirksomheten i Skanska Norge.

Kristoffer Andenæs i Andenæs-familien som eier Andenæs Eiendom er veldig klar for å komme igang med bygging etter å ha jobbet med prosjektet i så mange år.

-Vi har lagt ekstra ressurser i å lage et bygg som kombinerer bærekraft, kvalitet og arkitektonisk verdi, og salget vitner om en stor interesse for å bo i et levende bysentrum, sier Andenæs.

De fem nederste etasjene vil bli næringslokaler, med butikker og serveringssteder mot gater og torg i første etasje.

I sjette etasje skal det bygges en felles takhage for boligene som bli liggende i 6 frittstående boligbygg på taket av næringslokalene.

Boligbyggene blir fra 6 til 10 etasjer høye, og består av rundt 220 boenheter i ulike størrelser.

Prosjektet som blir miljøsertifisert i henhold til BREEAM NOR Excellent vil ha siste overlevering i tredje kvartal 2025.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

STARTET SOM EIENDOMSMEGLER: Administrerende direktør i Veslefikk, Tom Andre Svenning-Gultvedt, er utdannet eiendomsmegler og jobbet for blant annet Solon Eiendom i 12 år. | Foto: Veslefrikk

Veslefrikk om suksessfaktorene i et tøft marked: – Ikke begynne å kjipe ned på noe etter du har solgt

Administrerende direktør Tom Andre Svenning-Gultvedt deler åpent om stort og smått i fersk podcast. Han mener kvalitet og tomtevalg er to nøkkelfaktorer for å selge godt i et tungt eiendomsmarked. 

For abonnenter

Les også