EiendomsWatch

Allianz går tungt inn i Heimstaden Bostad-portefølje

Allianz Real Estate danner joint venture sammen med Ivar Tollefsen-kontrollerte Heimstaden Bostad. – Vi har aktivt satt oss som mål å vokse i Norden, sier Allianz-topp Annette Kröger.

GÅR SAMMEN: Allianz-topp Annette Kröger og Ivar Tollefsens Heimstaden Bostad danner felles selskap | Foto: Allianz Real Estate og Heimstaden

Allianz Real Estate investerer 7,9 milliarder svenske kroner i Ivar Tollefsen-kontrollerte Heimstaden Bostads portefølje i Sverige, hvor eiendommer nylig kjøpt fra Akelius inngår.

Sammen danner selskapet en joint venture som har eiendommer for 30,4 milliarder svenske kroner i porteføljen. Disse ligger sentralt i Malmö og Stockholm.

Investeringen gjøres på vegne av Allianz-selskaper.

– Svært attraktiv sektor

– Vi er veldig glade for å gå inn i dette felles foretaket som dekker en så veldiversifisert, betydelig portefølje. Vår fornyede interesse for boligsektoren er en bevisst justering av vår investeringsstrategi; Sektorens stabilitet gjør den svært attraktiv for langsiktige investorer. Det grunnleggende i Norden er sterkt, boligmarkedet er veletablert, og vi har aktivt satt oss som mål å vokse i denne regionen, sier Annette Kröger, administrerende direktør for Nord- og Sentral-Europa i Allianz Real Estate, i en melding.

Gleder seg over samarbeidet

Administrerende direktør i Heimstaden, Patrik Hall, sier at selskapet er glade for å samarbeide med Allianz, som omtales som en global og anerkjent langsiktig investor med betydelig erfaring innen eiendomssektoren.

– Deres betydelige investeringer og langsiktige engasjement viser tillit og tillit til vår plattform og operasjonelle ekspertise, og vi ser frem til å bygge et sterkt og varig partnerskap, sier Hall.

De 99 eiendommene er en del av porteføljen som nylig ble kjøpt opp av Heimstaden Bostad fra Akelius med 3.377 boliger i Malmö og 5.932 i Stockholm, noe som gjør joint venturen til en av de største private boligeierne i den svenske hovedstaden.

Heimstaden-kontroll

Transaksjonen vil bli gjennomført i januar 2022. Det nye selskapet vil bli finansiert med egenkapital, inkludert Allianz’ investering på 7,9 milliarder svenske kroner, samt en gjeldsfasilitet fra Heimstaden Bostad.

Heimstaden Bostad vil eie 43,75 prosent av det nye selskapet, men 50,15 prosent av stemmene, mens Allianz vil eie resten.

Rådgiverne

PwC og DLA Piper var Heimstaden Boligs rådgivere, mens PwC, CMS, Vinge og Deloitte var Allianz Real Estates rådgivere.

Mer fra EiendomsWatch

Nytt tiltaksforbud hasteinnført i Oslo etter funn av kvikkleire

Plan- og bygningsetaten har sendt ut varsel til eiere av flere hundre eiendommer på Frysja om å ikke gjøre noe som kan medføre risiko for skred. Obos har fått det selskapet kaller en stoppordre og møter Oslo kommune sammen med Stor-Oslo Eiendom for å følge opp situasjonen rundt sitt felles byggeprosjekt.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch