Utbyggere får millionforelegg for ulovlig bygging i strandsone

Økokrim har ilagt tre selskap til sammen en million kroner i forelegg for ulovlig bygging i strandsonen i Færder kommune.
STRAFF: Økokrim straffer utbyggere for å ha brutt plan- og bygningsloven i strandsonen i tidligere Tjøme kommune i Vestfold. | Foto: Tore Meek, NTB
STRAFF: Økokrim straffer utbyggere for å ha brutt plan- og bygningsloven i strandsonen i tidligere Tjøme kommune i Vestfold. | Foto: Tore Meek, NTB
Alexander Vestrum, NTB

Foreleggene gis for overtredelse av plan- og bygningsloven.

To av selskapene får også inndratt vinning på til sammen 250.000 kroner, opplyser Økokrim.

Blant annet er det revet og så bygget et svømmebasseng, og i tillegg er det gjort inngrep i terrenget uten tillatelse fra kommunen, ifølge Økokrim.

– Økokrim håper at straffen som er ilagt, kan være et viktig signal til andre virksomheter om at de må sette seg inn i gjeldende regelverk, ha gode rutiner og være årvåkne slik at det ikke foretas inngrep i strandsonen uten at det foreligger nødvendig tillatelse, sier førstestatsadvokat Hans Tore Høviskeland.

Saken er en del av et sakskompleks som gjelder ulovlige inngrep i strandsonen i tidligere Tjøme kommune, og ble anmeldt til Økokrim av Færder kommune i desember 2019.

Selskapene har fått frist til 15. januar med å ta stilling til om de vedtar foreleggene.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også