Selger 172 mål tomt til Tobb, Salvesen & Thams Eiendom og Fredensborg Bolig

Holmetjern Invest og Overvik Eiendom kvitter seg med et tomteområde i Overvik, et av de største boligprosjektene i Trondheim. Selskaper eid av milliardærene Gustav Witzøe, sønnen Gustav Magnar Witzøe og Ivar Tollefsen kjøper.
2500 BOLIGER: Dette området i Trondheim skal bygges ut. | Foto: Overvik Utvikling
2500 BOLIGER: Dette området i Trondheim skal bygges ut. | Foto: Overvik Utvikling

Holmetjern Invest og Overvik Eiendom har solgt et større tomteområde på Overvik i Trondheim til Tobb, Salvesen & Thams Eiendom og Fredensborg Bolig.

Milliardærene Gustav Witzøe og sønnen Gustav Magnar Witzøe står bak Salvesen & Thams Eiendom, mens en annen milliardær, Ivar Tollefsen, eier halvparten av Fredensborg Bolig.

2500 boliger

Området som er solgt utgjør 172 mål av den totale områdeplanen på om lag 360 mål. Overvik er et av de største boligprosjektene i Trondheim regulert, dimensjonert og planlagt for rundt 2500 boliger.

Overvik binder sammen og fortetter bydelene Charlottenlund og Ranheim og er allerede under full utbygging

Holmetjern Invest har tidligere kommunisert at selskapet har nedlagt en stor innsats i å følge opp kommunisert strategi for videreutviklingen av Overvik og selskapets aktiva, samt realisering av en eller flere av selskapets eiendeler.

«Selskapet kan i dag informere at en lengre prosess vedrørende salg av et større tomteområde på Overvik i Trondheim er kommet i havn, og er i tråd med tidligere kommuniserte planer fra selskapet», heter det i en børsmelding fra selskapet.

«Får ambisiøse, solide og slagkraftige eiere»

Selgerne er ifølge meldingen svært godt fornøyd med utfallet av avtalen.

Området får i den nye eierkonstellasjonen det Holmetjern Invest karakteriserer som ambisiøse, solide og slagkraftige eiere som selgerne tror vil utvikle denne delen av området på en særdeles flott, energieffektiv, miljøvennlig og fremtidsrettet måte.

«Våre selskaper realiserer samtidig gevinster, på et attraktivt nivå i tråd med de planer selgerne har jobbet med gjennom de siste årene», heter det.

Nytt byggetrinn

Om lag 150 personer har så langt flyttet inn på det første utbyggingstrinnet. Neste byggetrinn under salg består av 61 leiligheter, og det er allerede solgt over 50 prosent av disse, opplyses det.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også