EiendomsWatch

Baard Schumann: – Ikke lenge før nybygg koster 120.000 kroner per kvadratmeter

Mangeårig boligprodusent Baard Schumann venter nytt hopp i Oslo-prisene og sier til EiendomsWatch det ikke vil gå lang tid før vi ser en gjennomsnittlig kvadratmeterpris for nybygg på 120.000 kroner.

DYRT: Byggekostnad og tomtepris alene er allerede oppe i 80.000 kroner per kvadratmeter for helt standard prosjekter. Baard Schumann venter at det vil tvinge frem et hopp i nyboligprisene i hovedstaden. | Foto: Nordr

– Jeg bommet kanskje på at jeg trodde boligprisveksten i Oslo skulle være høyere i fjor, men jeg tror nok det er litt fordi markedet fikk en liten bråstopp etter 2020 da det var veldig mye vekst. Jeg tror Oslo skal ha et hopp til. Om det kommer i år, neste år eller 2024 det er vanskelig å si, sier Baard Schumann til EiendomsWatch.

Det bygges for lite, påpeker bolignestoren – og tidspunktet for når hoppet kommer tror han avhenger av hvor raskt rentene stiger og hvor raskt folk blir komfortable med det rentenivået som er.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til EiendomsWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra EiendomsWatch

Bonava får bygge 600 boliger i Bergen

Et enstemmig bystyre i Bergen har vedtatt planen som gjør det mulig for Bonava å bygge Bergensmeieriet. Prosjektet omfatter nesten like mange boliger som kommunen godkjente de to foregående årene, ifølge Bonava.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch