EiendomsWatch

Statsforvalteren skroter Høyesterettsdom, kommunen får lov å nekte å betale Selvaag

Selvaag Bolig fikk medhold i Høyesterett på at de ikke kunne pålegges å oppgradere fasiliteter som ikke hadde tilknytning til utbyggingsprosjektet. Nå har Statsforvalteren gjentatt det samme rekkefølgekravet som landets øverste rettsinstans sier de ikke har hjemmel til å pålegge utbygger.

FORBLØFFET: – At ikke Statsforvalteren forholder seg til dommen er meget spesielt. Men vi kommer til å forholde oss til Høyesterettsdommen og i fremtiden vil vi ikke akseptere denne typen rekkefølgekrav i noe prosjekt noe sted, sier administrerende direktør i Selvaag Bolig, Sverre Molvik. | Foto: Selvaag Bolig

Den såkalte Selvaag-dommen har skapt forutsigbare rammer for hvilke rekkefølgekrav utbyggere kan ilegges. Når EiendomsWatch snakker med administrerende direktør Sverre Molvik i Selvaag Bolig sier han at om Selvaag Bolig ikke hadde vunnet frem med saken i rettsvesenet, ville det vært alvorlig.

– Da hadde man i teorien kunne strekke strikken mye lenger andre steder også. Det som er skummelt her er hva Statsforvalteren har til hensikt her: Ønsker de å fortsette denne praksisen, eller vil de forholde seg til høyesteretts-dommen. Slik de handler nå sier de jo egentlig at de ikke vil forholde seg til høyesterettsdommen, sier Sverre Molvik til EiendomsWatch.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til EiendomsWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch