EiendomsWatch

Midtbykvartalet skal på høring

Reitan-eide E.C. Dahls Eiendom planlegger utbygging av et gårdsrom mellom Thomas Angells gate og Olav Tryggvasons gate i Trondheim.

MIDTBYKVARTALET: Her vil E.C. Dahls fortette med forretninger og kontorlokaler. Foto | Foto: ARC arkitekter

Utbyggingen av Midtbykvartalet i Trondheim ble behandlet i byens bygningsråd tirsdag.

Utbyggeren, Reitan-Eide E.C. Dahls Eiendom, vil bygge forretnings- og kontorbygg i seks etasjer. Kommunedirektøren vil imidlertid begrense det til fem etasjer, melder Nidaros.

– Det å si at man skal ta ned en høyde er for bastant nå, sa Marte Løvik (Sp) ifølge avisa under tirsdagens bygningsråd da det nye Midtbykvartalet ble tatt opp.

Innstillingen til politikerne var at saken skulle sendes på høring med føring om maksimalt fem etasjer. Et splittet bygningsråd valgte å sende saken på høring uten førigng for antall etasjer.

– Vi skal ha lav terskel for å sende ting på høring. Da har man ikke konkludert, men ønsker de innspillene som en høring kan gi. Det er også viktig at byens innbyggere som er engasjerte i Midtbyen får lov å uttale seg om en nedjustert løsning på fem etasjer, eller seks slik som utbygger ønsker, sier Marte Løvik (Sp) til Nidaros.

Mer fra EiendomsWatch

Bonava får bygge 600 boliger i Bergen

Et enstemmig bystyre i Bergen har vedtatt planen som gjør det mulig for Bonava å bygge Bergensmeieriet. Prosjektet omfatter nesten like mange boliger som kommunen godkjente de to foregående årene, ifølge Bonava.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch