Hav Eiendom om Bjørvika: – Etterspørselen i området er utømmelig

Kommunikasjonssjef Eirik Oland Nedrelid i Hav Eiendom mener Bjørvika har blitt det mest populære området i Norge. – Ikke mange vil betvile at dette er området det er best å bo og jobbe i og besøke i Oslo, sier han til EiendomsWatch.
FRONTER BJØRVIKA: Kommunikasjonssjef Eirik Oland Nedrelid i Hav Eiendom mener ingen steder kan måle seg med Bjørvika. | Foto: Nicolas Tourrenc/Hav Eiendom
FRONTER BJØRVIKA: Kommunikasjonssjef Eirik Oland Nedrelid i Hav Eiendom mener ingen steder kan måle seg med Bjørvika. | Foto: Nicolas Tourrenc/Hav Eiendom

– Bjørvika er hotspot nummer 1 i Oslo og Norge nå, sier kommunikasjonssjef Eirik Oland Nedrelid i Hav Eiendom.

Det er aldri noen bekymring knyttet til å investere i Bjørvika, mener han.

– Etterspørselen i området er utømmelig. Hvis vi bygger, kommer folk til Bjørvika. Det er det stedet i Oslo hvor ulike tilbud kombineres. Her finner du boliger, næring, restauranter, museer, badestrand, liv og røre, rett ved offentlig kommunikasjon, sier han.

Leilighetene som har vært lagt ut for salg har blitt solgt raskt, for eksempel Clemens-kvarteret.

– Vi regner med at det vil være situasjonen også fremover. Ikke mange vil betvile at dette er det området det er best å bo og jobbe i og besøke i Oslo, sier Nedrelid til EiendomsWatch.

Det er i dag tilnærmet null ledighet for næringseiendommene som er bygget i Bjørvika.

– Det kan være krevende å få ansatte med på flytteprosesser, men det er ikke er krevende å få bedrifter og arbeidstakere til Bjørvika. De fleste kommer bedre ut når det gjelder reisevei og å kunne gå ut etter jobb.

Skal utvikle nesten 600.000 kvadratmeter

Hav Eiendom er den største utbyggeren i Bjørvika og skal totalt utvikle 570.000 kvadratmeter.

– Vi har blitt den største og mest langsiktige aktøren i Bjørvika. Samlet skal om lag én million kvadratmeter utvikles i Bjørvika, men fortsatt gjenstår 40 prosent. For Hav Eiendoms del utgjør dette om lag 260.000 kvadratmeter, sier Nedrelid.

Han sier at Hav Eiendom tenker helhet og langsiktighet.

– Vårt oppdrag er å gjøre verdier av tidligere havneområder, få omregulert tomter til næringseiendom, som vi utvikler selv. Samtidig er oppdraget å maksimere samfunnsnytten med det vi gjør, sier kommunikasjonssjefen.

Mer populært enn noen kunne forutse

– Mye har skjedd siden de første planene for Bjørvika oppstod. Er det noe som har overrasket dere når det gjelder utviklingen i området?

– Vi har sett at det har oppstått masse aktiviteter og behov i Bjørvika man ikke så for seg i 2000 eller 2003. Det har blitt utrolig mye mer populært enn hva man trodde – og mer enn man kunne planlegge for. Operastranda er et eksempel som skaper en spennende by å være i, sier Nedrelid.

FJORÅRETS STORE HIT: Operastranda åpnet sommeren 2021 og ble umiddelbart en suksess. | Foto: Rift
FJORÅRETS STORE HIT: Operastranda åpnet sommeren 2021 og ble umiddelbart en suksess. | Foto: Rift
Nå står en rekke utbyggingsprosjekter i tur for Hav Eiendom i Bjørvika, med flere prosjekter ved Oslo Børs og Havnelageret, samt paradeprosjektet Grønlikaia.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

HAR GÅTT BORT: Advokat Pål Martin Sand. | Foto: Dæhlin Sand Advokatfirma

Pål Martin Sand er død